Fietsen als vrijwilligerswerk, dat deed verkoper binnendienst Chiel Kramer. Veel visueel gehandicapten houden, net als ieder ander, van fietsen. Voor hen geldt alleen dat zij dat nooit zelfstandig kunnen doen. Zij hebben de hulp nodig van een vrijwilliger, die hen achterop een tandem meeneemt. Chiel zet zich in om deze mensen een mooie beleving te geven waarin zij weer eens wat sociale contacten maken. Daar ondersteunt Blok Plaatmateriaal hem graag bij.

Chiel heeft van 17 t/m 24 juni een week lang met visueel gehandicapten op de tandem gezeten, een jaarlijks initiatief georganiseerd door Stichting Frisse Wind. Dit deed hij natuurlijk niet alleen. Samen met heel veel andere vrijwilligers hebben een grote groep visueel gehandicapten, van 18 t/m 75 jaar, de tijd van hun leven gekregen. Dagelijks fietsen de vrijwilligers met hun buddy lange afstanden van 70 tot 100 kilometer. 

Chiel: ‘We hebben een top week gehad. Van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat is er veel gelachen. Je bouwt in die week echt een band op. Je hoort mooie verhalen tijdens het fietsen en helpt daarnaast bij het verzorgen van het eten en drinken. Je trekt intensief met elkaar op.’

fietsbuddy:Ik kijk al het hele jaar uit naar deze week. Door mijn visuele beperking heb ik weinig sociale contacten. Tijdens deze week leef ik helemaal op. De combinatie van fysieke inspanning en gezelligheid doen mij heel goed. Het is echt een top week!’

 
Fietsroute locatie Hengelo Gelderland.

In de Nederlandse provincie Gelderland moest het gaan gebeuren. Hengelo was het start- en eindpunt van de fietstochten. Elke dag weer een andere route voor een andere beleving.