Het verhaal van Carina Riezebos – Creativiteit is key


‘Laat me uitleggen hoe ik kijk naar de afgelopen vier jaar Blok by Carina en waarom Blok Plaatmateriaal en Carina dit designmerk samen zijn gestart. En waarom wij ervoor kiezen om op het hoogste niveau van de designwereld te willen opereren. En dat in het hol van de leeuw, zogezegd…

In het ‘Blok-bloed’ zit een enorme nieuwsgierigheid naar het onbekende. Naar nieuwe dingen, naar creativiteit en naar ondernemen met een groot gevoel van betrokkenheid. Daarnaast hebben we een enorm respect voor zowel materialen als voor mensen. Blok is een familiebedrijf met grote aandacht voor goede relaties en voor het maken van échte verbindingen met collega’s, klanten en leveranciers. Daar bouwen we hard aan en als je eenmaal in het hart van het bedrijf zit, dan laten we niet snel los. Creativiteit en dynamiek is onze key.

Daarnaast kunnen we er door op het hoogste niveau te opereren voor zorgen dat we relevant zijn en blijven. Door aangesloten te blijven op de grote verhalen die er spelen in de wereld, dat wat we met een mooi woord ‘transities’ noemen, kunnen we voor onze klanten zorgen dat we echt een expert zijn. Niet alleen als het gaat over de technische functionaliteit van onze producten, maar juist ook op de beeldende en sociaal relevante kwaliteiten. Eenvoudiger gezegd: hoe iets er in de komende tijd uitziet (en ook waarom).

We hebben de afgelopen jaren eigen collecties gemaakt, zoals Nuces en Black Veneer. Daarnaast zijn we opgenomen met onze Tulipa- en Flacon-vazen in het museum van Abet te Bra, Italië. We hebben diverse perspresentaties gegeven bij Interieurwinkels zoals Co van der Horst met de producten van alle leveranciers én collecties ondergebracht bij architectenbureaus als Grand&Johnson. We hebben een stevige samenwerking met het Hout- en Meubileringscollege opgezet, in sponsoring en door alle ruimte te bieden aan stagiairs. Onze kroonluchter Luciana toert inmiddels in de grote en indrukwekkende dansvoorstelling van choreografe Isabelle Beernaert door België en komt binnenkort ook in Nederland de theaters in. En niet te vergeten, we hebben op koninklijk niveau geëxposeerd met onze plaatmaterialen in Fulda (Duitsland), in samenwerking met Nicole Uniquole.

Allemaal zaken die betekenis hebben, zaken die ertoe doen. Waarom doen we dit allemaal? Dat heeft voor ons alles te maken met kiezen. Wij kiezen heel bewust onze plek en richting in deze best wel onrustige wereld waarin we zitten. We omarmen design & lifestyle als een kernwaarde, omdat dat nauw verbonden is met de dagelijkse praktijk van al onze klanten, onze leveranciers en van onszelf. Het gaat niet om de kleurtjes, maar om de inzichten áchter de kleurtjes, stijlen en materialen - en waarom deze elementen zo volop aanwezig zijn in een bepaalde tijd. Wat is de betekenis daarvan?

Door onszelf steeds weer die vragen te stellen én daarover met anderen in gesprek te gaan, zorgen wij dat we relevant zijn en blijven voor jouw dagelijkse werkpraktijk.’