Fineer Eucalyptus Pommelé

HET NIEUWSTE VAN HET NIEUWSTE; BLACK VENEER!

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en kijken we uit naar het moment waarop we de BLACK VENEER BY CARINA collectie in Milaan, op de Salone del Mobile 2021 tussen alle andere inspirerende merken mogen presenteren. Inspiratie gegarandeerd!

De collectie sluit, zoals verwacht, goed aan bij de behoefte van de interieurbouwer en architect om tot de nieuwste van de nieuwste interieurprojecten te komen. Maar waar is het idee voor deze collectie begonnen? En hoe komt het dat deze collectie zo goed aansluit bij de markt? Wij nemen u graag mee in het achtergrondverhaal van de collectie Black Veneer by Carina.

SAMENSMELTING VAN KENNIS
Art Director Carina Riezebos en Directeur Jan Blok bundelden al langere tijd hun kennis en kracht. Samen zijn zij in het voorjaar van 2020 bij elkaar om de innovatiegedachte te bespreken van het op de markt zetten van een nieuwe collectie fineer. Riezebos bekijkt deze gedachte met haar kennis over de trends op designniveau en Blok met zijn grote kennis en ervaring op materiaalniveau. Samen bezoeken ze producent en leverancier Decospan, waar Jan al jarenlang een betrouwbare klantrelatie mee heeft. Decospan is de wereldspeler op het gebied van fineer en toont de mooiste combinaties snij – en voegwerk in fineer met daarbij alle wetenswaardigheden over elke houtsoort die voorbij komt. De drie partijen trekken samen op en hebben ieder, met hun eigen kennis, nagedacht wat het beste resultaat oplevert. Samen komen ze tot een prachtige collectie, BLACK VENEER BY CARINA.

EIGEN COLLECTIES VAN BLOK PLAATMATERIAAL 
De collectie is krachtig en gedetailleerd vormgegeven. Daarin zie je eigenschappen die passen bij Jan Blok en de onderneming Blok Plaatmateriaal. Hij is duidelijk, let op details en weet goed wat hij wil en wat werkt. Jan heeft nooit getwijfeld om door te gaan in het familiebedrijf, en naar verloop van tijd gingen zijn eigen ondernemersideeën ook een grote rol spelen. En daar hoorde ook bij het ontwikkelen van eigen collecties voor Blok Plaatmateriaal. Het was daarom voor hem een logische stap om iets nieuws te introduceren op deze vragende markt. Iets waar hij echt in gelooft en waarin hij toekomst ziet voor een ondernemend bedrijf zoals Blok Plaatmateriaal is.

DOOR DE OGEN VAN RIEZEBOS
Riezebos maakte voor de collectie een selectie van 12 soorten waarbij iedere houtkleur staat voor haar eigen authenticiteit en karakter. De donkere kern van de houtsoort vertelt over de tijd die is verstreken in het product. Natuurlijke verduurzaming en natuurlijke prachtige kleuren maken de collectie uitermate geschikt voor State of the Art interieurs met de ogen gericht op de toekomst

Voor de ontwerper is de natuur, met haar schoonheid, een drive om met minimale middelen maximale resultaten te produceren, als een ware meester. De natuur is in staat om ons ultiem te verleiden. De plaatmateriaal collectie Black Veneer is een samensmelting van deze efficiency gedachte en de ultieme verleiding. En sluit naadloos aan bij de trend van verduurzaming en zorgvuldig gebruik van natuurlijke materialen. Een bijzondere materialenmix met een enorm veelzijdige reikwijdte in toepassing. Uniek en op persoonlijke wijze gematerialiseerd is de collectie voor elke maker om naar eigen smaak in te vullen.

DE NATUUR IN HAAR MOOISTE VORM 
Om natuurlijke decoratieve plaatmaterialen te creëren met fineer is hoogwaardig vakmanschap nodig. Het doel is om het beste en zoveel mogelijk uit de veelzijdige stam te halen. Fineer is hiermee de meest milieuvriendelijke manier om met echt hout om te gaan. Door haar dunne laag is het niet gevoelig voor luchtvochtigheid. Daardoor vervormt of scheurt fineer niet snel en heeft het een hele lange levensduur. Het is een goed en betaalbaar alternatief op massief hout. Het resultaat zijn hoogwaardige projecten van architectuur en design die hun authentieke oorsprong behouden en bijdragen aan een positief binnenklimaat. De charme krijgt het fineer door de variatie in de uitvoering, het is en blijft een natuurlijk product.


BEKIJK COLLECTIE