INTERVIEW>>

Jos van Dam mogen wij verwelkomen bij Blok Plaatmateriaal! Hij werkt sinds kort in de vestiging Ede als Verkoper Binnendienst. Wat is zijn ervaring en visie? Wij hebben het hem gevraagd!

Wat is jouw werkervaring op dit moment?

“Ik werk sinds 1991 in de wereld van hout en plaatmateriaal. Ik begon eigenlijk gelijk al als commercieel verkoper binnendienst en doe dit nog altijd met heel veel plezier. Voordat ik bij Blok Plaatmateriaal begon, heb ik gewerkt voor een aantal gerenommeerde bedrijven in zowel interieur, exterieur en (ruwe) bouwmaterialen. Hierdoor heb ik veel kennis en ervaring weten op te bouwen.”

Welke gebeurtenis in je werk is belangrijk voor je geweest?

“Ik heb gezien dat je als bedrijf niet stil kan blijven staan, ook al gaat het goed. Je moet continu blijven vernieuwen en investeren, om je als bedrijf te profileren in de markt.”


“Ik krijg een allergie voor mensen die hun afspraken niet nakomen.”


Hoe ben jij als collega?

“Ik omschrijf mezelf als sociaal, behulpzaam, gezellig en soms wat eigenwijs.”


Voor welke eigenschappen heb jij een allergie?

“Ik krijg een allergie voor mensen die hun afspraken niet nakomen. Dit heb ik zowel zakelijk als privé. Wanneer je een afspraak niet nakomt, geeft het een deuk in het vertrouwen.”

Wat ga je doen bij Blok Plaatmateriaal?          

“Ik ben vanaf heden, in de vestiging Ede, de verkoop binnendienst aan het versterken. In mijn functie als Verkoper Binnendienst ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor de telefonische verkoop, het maken van offertes en het opvolgen van die offertes. Daarnaast ondersteun ik de buitendienst waar nodig is.”


“De klant moet wel op je kunnen bouwen en je kunnen vertrouwen.”


Wat zijn de benodigde sterke punten om het beroep te kunnen doen?

“In mijn functie is het belangrijk om kennis van plaatmateriaal te hebben. Als je weet waar je over praat, dan kan je de klant het beste informeren en adviseren én eventueel alternatieven aanbieden. Ook is enthousiast overkomen en de klant kennen heel belangrijk. Maar ook je afspraken nakomen. De klant moet wel op je kunnen bouwen en je kunnen vertrouwen.”


Heb je voor jezelf een bepaalde doelstelling wat je wil bereiken bij Blok Plaatmateriaal?

“Mijn doel is om binnen Blok Plaatmateriaal een soort spin-in-het-web te worden. Ik wil er voor zorgdragen om onze merken nog breder in de markt te positioneren.”