INTERVIEW>>

Door de toenamen aan aanvragen voor plaatmateriaal, willen wij de logistieke kwaliteit niet uit het oog verliezen. Reden genoeg om iemand zoals Peter aan ons team toe te voegen.
Peter Drent gaat vanaf heden de functie Teamleider Logistiek bekleden. Wij stelde hem een paar vragen, om hem wat beter te leren kennen. 

Wat is je eerste indruk bij Blok Plaatmateriaal?

“Een prachtig familiebedrijf met een hands-onmentaliteit en een
prettige werksfeer.”

Hoe ben jij in de wereld van de logistiek terechtgekomen?

“Ik ben begonnen te werken als planner bij een leverancier en producent van o.a. kruiden, specerijen en andere smaakmakers en hulpstoffen voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. Daarna ben ik, in dezelfde organisatie doorgegroeid als Teamleider en Productiemanager.”

Wat houdt jouw functie bij Blok Plaatmateriaal precies in en wat zijn de werkzaamheden?

“Ik ben als Teamleider Logistiek verantwoordelijk voor magazijn,
productie en logistieke stromingen. Daar hoort ook het personeel en de bezetting bij. Dit geldt voor Beverwijk als voor het magazijn in Ede. De werkzaamheden bestaan uit het optimaliseren van deze processen. Met als doel om de orders op een zo efficiënt mogelijke manier te kunnen picken en te transporteren naar onze klanten.”

“Als teamleider moet je probleemoplossend ingesteld zijn.”

Wat zijn de benodigde sterke punten om dit beroep te kunnen doen? 

“Als teamleider moet je probleemoplossend ingesteld zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je de werkzaamheden als een uitdaging ziet en dat je continue verbeterprocessen in gang kunt zetten, je wilt ten slotte groeien.”

Wanneer ben je tevreden over je werk?

“Ik ben pas tevreden als de mensen op de werkvloer hun werk
zo soepel mogelijk kunnen doen en onze klanten tevreden zijn
over onze dienstverlening en service.”

“Logistiek bij Blok Plaatmateriaal
is meer dan alleen plaatmateriaal
verplaatsen van A naar B.”


In welke technologische ontwikkeling zie jij kansen voor
het logistieke werkveld?

“Wij zijn in de vestiging Ede druk bezig om het magazijn te automatiseren. Dit luidt het begin in van een stap richting de toekomst. Logistiek bij Blok Plaatmateriaal is meer dan alleen plaatmateriaal verplaatsen van A naar B. Het is organiseren, plannen, sturen en uitvoeren van die stroom.
Stapsgewijs zullen wij technologie gaan toepassen en implementeren, die nodig is om klaar te zijn voor de toekomst.”

Waar sta jij over 5 jaar?

“Over 5 jaar sta ik in een organisatie waar rust heerst en waar wij alles tot in de puntjes onder controle hebben. De komende periode gaan wij een andere manier van werken toepassen, zowel in het magazijn als in de productie. Er worden werkinstructies gemaakt voor het machinepark en het pick- en verpakkingsproces.
Het op de juiste volgorde neerzetten van de orders krijgt ook de aandacht. Dit om de beladingstijd van vrachtwagens zo kort mogelijk te houden. Kortom, leuke en interessante uitdagingen!”