INTERVIEW>>

Ruud Zwart is met ingang van 1 maart bij Blok Plaatmateriaal begonnen als accountmanager. Wij zijn zeer blij met zijn komst en vroegen hem natuurlijk het hemd van zijn lijf. Meer weten over Ruud? Lees dan dit korte interview. 

Wat heb je hiervoor gedaan?
“Ik begon in 2001 bij De Mandemakers Groep als orderverwerker. Daarna, in 2006, ben ik voor De Plastica Groep gaan werken. Ik startte daar als binnendienstmedewerker en uiteindelijk ben ik gegroeid tot Technisch Adviseur in de buitendienst, waar ik de regio Zuid/zuidoost vertegenwoordigde. Ik heb er in totaal 13,5 jaar gezeten.”

Welk gebied ga jij bij Blok Plaatmateriaal vertegenwoordigen?
“Eigenlijk verandert er voor mij niet veel qua gebied. Ook bij Blok Plaatmateriaal mag ik de zuidoostkant van Nederland gaan vertegenwoordigen.”

“Als de relatie goed is met je klanten, komt de verkoop vaak vanzelf.”


Aan wie verkoop je het liefst en waarom?
“Dat maakt me niet zoveel uit. Als de relatie goed is met je klanten, komt de verkoop vaak vanzelf.”

Waar haal jij plezier uit in je vak?
“Ik haal mijn plezier uit het directe contact met klanten. Door constant te kijken waar mijn kansen liggen en deze zo goed mogelijk in te vullen voor mijn klanten, daar krijg ik energie van. Maar natuurlijk ook door een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast zijn mijn collega’s ook belangrijk voor een prettige werksfeer. Mijn eerste indruk bij Blok is heel positief!”

Hoe ga je om met klachten van klanten?
“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, in welke vorm dan ook. Uiteindelijk gaat het er voor mij om dat een klacht op een, voor beide partijen, acceptabele manier wordt opgelost. Dit is niet altijd makkelijk, maar wel een mooie uitdaging.”

“Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, in welke vorm dan ook.”


Hoe kunnen klanten jou het beste benaderen?
“De eerste contacten zijn vaak per mail of telefoon. Uiteindelijk hoop je aan tafel te komen om te bespreken wat je voor elkaar kunt betekenen.”

Op welk gebied wil jij jezelf nog verder ontwikkelen binnen jouw functie?
“Gezien het uitgebreide assortiment bij Blok Plaatmateriaal, is de algemene productkennis voor mij nu een van de belangrijkste punten waar ik mij op wil richten.”

Wat wil je bij Blok Plaatmateriaal bereiken?
“Ik hoop bij Blok met heel veel plezier te mogen werken. Ik hoop mijn rayon uit te kunnen breiden tot een stabiel rayon met veel vaste relaties. Hoe ik dat ga doen, moet ik nog even uitzoeken, maar dat wordt zeker een mooie uitdaging.”