Nieuwsbrief - Blok Plaatmateriaal


Communiceren
 met plaatmateriaal

De kracht van Formica Magnetic High Pressure Laminate.

Formica Magnetic Laminaat is een decoratief laminaat dat beschikt over magnetische krachten om al uw foto’s, werktekeningen of andere creativiteit te laten schitteren aan de wand. Zoals de koelkastmagneet zijn werk doet op de koelkast en u meeneemt naar die laatste, prachtige, zonovergoten vakantie, zo verandert u ook uw interieur of kantoor in een paradijs van creativiteit. De toplaag laat het toe dat magneten hun werk kunnen doen en het gemakkelijk te beschrijven is met krijt of een speciale markeerstift, maar wat maakt Formica Magnetic nu zo uniek voor ons? 

De bewerking van een sterke staallaag
In de plaat zit een staallaag, die door de hele plaat aanwezig is. Hierdoor ontstaat er een sterkere magnetische werking dan bijvoorbeeld de gebruikelijke magnetische platen met ijzervijlsel of webbing. Het is een effect wat u door de gehele plaat heen ervaart en wat het gebruiksgemak enorm verhoogt.

Tijdens de verwerking kunnen er vonkjes ontstaan, dus het is wel opletten wanneer u de plaat gaat verwerken. De staallaag is veel sterker, maar met het juiste gereedschap kan de gerenommeerde interieurbouwer deze klus zelf. Wanneer het te lastig is om te zagen, te plakken of te kanten, dan zijn wij er om u te helpen. Bij Blok Plaatbewerking kunnen wij, met onze machine’s, de plaat tot een goed eindproduct verwerken.

Liever een andere kleur?
Naast de zes standaard uitvoeringen, kunt u ook aan de slag om zelf een plaat samen te stellen. Wij hebben een tweezijdig geschuurde drager met dezelfde magnetische eigenschappen waarop elke willekeurige Formica kleur geplakt kan worden. Of combineer het met AR+ gloss plaat en de keuze wordt oneindig!

     

BEKIJK MAGNETIC DECOREN

Nostalgie en luxe in de kleurtonen noten


Vanuit de passie voor hout en fineren ontstond het afgelopen jaar bij Blok Plaatmateriaal de collectie Nuces. Met zijn warme en natuurlijke uiterlijk is de NUCES collectie een ware aanvulling gebleken op de Blok collectie. Er zijn door onze klanten al een aantal mooie projecten gerealiseerd met dit luxe en onderscheidend plaatmateriaal. Omdat Nuces met zorg wordt geselecteerd, is elke esthetische oplossing voor ieder interieur weer verschillend in zijn uitstraling.

De zacht golvende nerf van de edelfineer collectie Nuces is gesneden in gelijkmatig dunne stroken van de Amerikaans walnootstam. Deze werkwijze vindt zijn oorsprong in het ambachtelijke proces van gestoken fineren en houtsoorten. Het combineren van de verschillende kleurtonen van de noot in geometrische of figuratieve patronen creëert speciale effecten met een bijzonder hoogwaardig en luxueus uiterlijk. Toegankelijk en opvallend voor de bewuste maker en gebruiker.

VRAAG DOCUMENTATIE AAN