12,5 jaar trouwe dienst bij Blok


Collega Michael werkt alweer 12,5 jaar bij Blok Plaatbewerking en daarom willen we hem graag even in het zonnetje zetten! Jan en Annelies verrasten hem met zijn jubileum, als dank voor zijn harde werk en 12,5 jaar trouwe dienst. Gefeliciteerd met deze mijlpaal en op naar de 25 jaar!

Natuurlijk zijn wij heel nieuwsgierig waar het voor hem allemaal is begonnen en wat hij uitspookt bij Blok. Wij stelden hem daarom een paar vragen over zijn tijd.


Hoe ben je bij Blok Plaatmateriaal terechtgekomen? 
“Door faillissement van mijn vorige werkgever zat ik zonder werk. Blok Plaatmateriaal had met mij contact opgenomen en vroeg of ik interesse had in een gesprek. Inmiddels is dat nu 12,5 jaar geleden!” 


Welke functie heb je en welke werkzaamheden horen hierbij? 
“Ik ben productieleider bij Blok Plaatbewerking. Ik stuur mijn team, die bestaat uit dertien hardwerkende collega’s aan. Maar er horen ook taken van een werkvoorbereider bij. Ik reken orders uit, maak zaag optimalisaties en CNC-tekeningen en ik zorg voor een planning om die na te streven.” 


Ben je begonnen als productieleider of ben je hierin doorgegroeid?   
“Ik ben in 2010 begonnen bij de opdeelzaag en al snel bediende ik ook de CNC-freesmachines. In het begin waren we bij Blok Plaatbewerking nog met een kleine groep, laat zeggen ongeveer 5 man. We groeiden en er kwam steeds meer werk bij. Ik ben vanuit het bedienen van de machines alle freesprogramma’s gaan tekenen of programmeren. Met als resultaat dat mijn functie snel uitgroeide naar werkvoorbereider. Halverwege 2019 ben ik de gehele afdeling gaan aansturen, wat in 2021 benoemd is als productieleider.” 


Hoe zou jij je gemiddelde werkdag beschrijven? 
“De gemiddelde dag bij Blok begint vaak rustig, daarna gebeurt er altijd wel iets. Geen materiaal om te bewerken, iemand uit het team ziek, een machine die in storing is, orders waarbij iets hersteld moet worden, spoedorders tussendoor of er komen veel orders binnen die in een korte tijd ingepland moeten worden. Dit maakt mijn werk totaal niet saai, maar uitdagend. Elke dag geeft het mij weer een goed gevoel om al deze punten op te lossen.” 


Wat vind je het leukste aan werken bij Blok Plaatmateriaal en waarom vind je dat? 
“Een van de redenen waarom ik het fijn vind om bij Blok te werken is dat er elk jaar wel weer een verbetering op de planning staat. De ene keer komt er een nieuwe machine en de andere keer wordt er iets verbouwd, omdat er meer ruimte nodig is. Ik vind het supergaaf om de groei van het bedrijf mee te maken. Ook zijn natuurlijk de uitjes naar het buitenland legendarisch. Vooral de reis naar de F1 in Abu Dhabi van vorig jaar zal ik nooit meer vergeten.” 


Wat vind jij een uitdaging aan het werk? 
“Het is elke dag weer een uitdaging om alle orders goed en op tijd de deur uit te krijgen. Zoals ik al aangaf, geen dag is hetzelfde, er gebeurt altijd wel iets, hoe ga je er mee om en pak je het aan. Het bedenken hoe we de machines weer optimaal gaan gebruiken vraagt soms ook om een wat creatieve aanpak.” 


Waar zie jij jezelf over 5 jaar? / Wat zou jij graag nog willen bereiken? 
“Ik ben iemand die niet te veel vooruitkijkt. Daar waar ik nu ben, had ik mezelf 5 jaar geleden niet gezien. Hard werken met plezier is erg belangrijk, waar we dan uitkomen zien we vanzelf wel!” 

 
Foto van links naar rechts: Jan, Annelies en Michael