Blok Plaatmateriaal introduceert een exclusieve fineerlijn van Amerikaans noten. De nieuwe collectie genaamd: Nuces, is een collectie ontwikkeld door Blok Plaatmateriaal en geproduceerd door Decospan, wereldspeler op het gebied van fineer. De collectie bestaat uit 5 stijlvolle uitstralingen die uit voorraad leverbaar zijn.


De collectie is tot stand gekomen vanuit nieuwe trendontwikkelingen in de markt. Eiken is al jaren de meest populaire fineersoort in het interieur. Blok Plaatmateriaal merkte op dat er niet alleen behoefte is aan eikenfineer, maar dat er ook steeds meer vraag is naar notenfineer. Amerikaans noten is een donkerbruine houtsoort, in sommige gevallen met een paarsachtige glans en wit spinthout. Het combineren van de verschillende kleurtonen van de noot in geometrische of figuratieve patronen creëert speciale effecten met een bijzonder hoogwaardig en luxueus uiterlijk.


Met de lancering van de Nuces breidt Blok Plaatmateriaal zijn voorraad van fineer steeds verder uit. Jan Blok: “Wij waren toe aan een volgende stap en creëerden met onze vaste fineerproducent Decospan deze collectie. Nuces is een waardevolle toevoeging aan ons fineerassortiment.” De verschillende uitstralingen ontstaan uit een mixmatch van dosse en kwartiers gesneden noten fineer al dan niet met knopen en spint. Door deze specifieke snij- en voegtechnieken toe te passen op het fineer ontstaan er verschillende fineerbeelden. Daarnaast krijgt fineer de schoonheid, kleur, tekening en structuur van massief hout door de unieke productieprocessen. Er schuilt een duurzame filosofie achter het gebruik van fineer als grondstof voor plaatmateriaal. De manier waarop de maker de stam verwerkt, leidt tot de maximale toegevoegde waarde met weinig verlies van de natuurlijke grondstof. De collectie is onderverdeeld in gefineerd MDF, Decoflex en bijpassende kantfineer en is verkrijgbaar in diverse formaten.


Koop gefineerd MDF     Koop decoflex     Koop kantfineer

    

Aanvraag monsters

Bekijk Nuces