Blok Plaatmateriaal kiest voor een samenwerking met WIM (Werken Is Meedoen). Het bedrijf zet zich in om jongeren met een beperking meer perspectief te geven op de arbeidsmarkt. Blok Plaatmateriaal wil aan dit initiatief graag bijdragen en besteedt voortaan inpak- en stickerwerkzaamheden uit aan De Hartekamp Groep. WIM zoekt en regelt activiteiten voor de cliënten van De Hartekamp Groep om werkvaardigheden op te doen.

Eerste opdracht
Het eerste project voor de jongeren van De Hartekamp Groep in Heemskerk was het inpakken van de denkblok. Deze puzzel is gemaakt van plaatmateriaal en geproduceerd door Blok Plaatbewerking. Van 9 losse L-vormige blokjes moet een vierkant blok ontstaan. Stapsgewijs kregen de jongeren instructie van de begeleider. Van het vouwen van de verpakking tot de blokjes stoppen in de doosjes. Een mooi proces waar kinderen een hoop van hebben kunnen leren.

Over WIM
WIM staat voor Werken Is Meedoen en is een leerwerkbedrijf, ontstaan vanuit de samenwerking tussen Heliomare en De Hartekamp Groep. Het leerwerkbedrijf geeft cliënten van De Hartekamp Groep diverse werkzaamheden en (arbeidsmatige) dagbesteding onder begeleiding. Denk aan: producten sorteren en inpakken, grafische of kunstzinnige opdrachten maken of met hout werken. WIM biedt begeleiding aan jongeren met een beperking of die intensieve zorgvraag nodig hebben. Hierdoor krijgen jongeren meer perspectief op de arbeidsmarkt.

Mooi dat deze samenwerking tussen de Hartekamp Groep en Blok Plaatmateriaal is ontstaan!