Ons volautomatisch platenmagazijn is geïnstalleerd en bijna klaar om volledig te draaien. Aan Tom Buur de eer om het nieuwe magazijn in goede banen te gaan leiden. Als nieuwe collega Chef Logistiek stelden wij hem een paar vragen.

Wat ga je precies doen bij Blok Plaatmateriaal?
“Door de komst van het nieuwe volautomatische platenmagazijn, eind vorig jaar, veranderen de werkzaamheden met betrekking tot orderpicken in het magazijn. Waar voorheen collega’s met een heftruck de orders uit de stellingen pakten, worden de platen nu door middel van een machine uit het magazijn gehaald en bij elkaar verzameld. Het is mijn taak om de automatische orderpicker zo efficiënt mogelijk in te zetten en de magazijnmedewerker te begeleiden in het nieuwe proces.”


Welke talenten, interesses of werkervaringen heb jij die je kunt inzetten bij Blok Plaatmateriaal?
“In mijn vorige functie was ik teamleider. Ik vind het leuk om in een team te werken en samen te kijken hoe we in een goede sfeer zo efficiënt mogelijk de werkzaamheden, die voor die dag gepland zijn, kunnen realiseren.”


Wat zie jij als de belangrijkste vaardigheden die iemand nodig heeft voor jouw rol?
“Omdat het volautomatisch platenmagazijn via een computer aangestuurd wordt, is het belangrijk dat je weet hoe je hiermee om moet gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je leiding kan geven aan een team en weet te plannen, want de orders moeten klaarstaan op de afgesproken datum.”
 

Wat is de grootste uitdaging voor jou bij Blok Plaatmateriaal?
“Op dit moment is de grootste uitdaging het volautomatische platenmagazijn te vullen met de gewenste hoeveelheid platen. Door drukte in combinatie met bezetting is het magazijn nog niet volledig gevuld. Uitgangspunt blijft dat elke dag de orders voor die dag gepickt worden. Het klinkt wat tegenstrijdig. Je wilt graag de machine vullen om deze optimaal te gebruiken en collega’s te ontlasten, maar de orders van die dagen moeten ook klaargezet worden.“


Wie ben jij als persoon?
“Ik houd van gezelligheid en lachen. Wat dat betreft zit ik bij Blok Plaatmateriaal wel goed. We hebben een leuke groep collega’s en elke dag lig ik wel een keer krom van het lachen.” 

Blok Plaatmateriaal