Goede vriend en collega Niels Bouman kent Jan Blok al heel wat jaren. Samen hebben zij een hoop beleefd en op veel beurzen gestaan. Wij vroegen hem naar zijn tijd hier bij Blok Plaatmateriaal.

'Als - toen nog - twee jonge honden gingen we op pad.
Wie verkocht het snelst de wagen leeg?'


“Ik ben als teamleider verantwoordelijk voor de afdeling Verkoop. In 1999 ben ik bij Blok Plaatmateriaal (toen nog Houthandel Blok) als vertegenwoordiger begonnen. Samen met Jan heb ik menig avontuur beleefd. Zo gingen we in 1999 met onze zelfgebouwde stand naar de interieurbouwbeurs in Hardenberg. Daarna hebben we nog veel meer beurzen en fabrieken bezocht door heel Europa.
Jan’s vader had soms leuke ideeën om ons aan het werk te zetten. Hij kocht dan een volle wagen MDF 18 mm of een volle wagen vuren 2x3 van 3.60 meter en daagde ons uit deze zo snel mogelijk van de hand te doen. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd; als - toen nog - twee jonge honden gingen we op pad. Wie verkocht het snelst de wagen leeg?"

De ontwikkeling van Blok Plaatmateriaal
"In 2003 besloot ik de overstap te maken naar een interieurbouwbedrijf waar ik een hoop heb geleerd op het gebied van werkvoorbereiding, productie en ontwerp. In 2010 ben ik weer teruggekomen naar Blok Plaatmateriaal, waar Jan inmiddels het stokje van zijn ouders had overgenomen en was gestart met Blok Plaatbewerking. Vanaf die tijd is het snel gegaan met het bedrijf. We hebben ons niet alleen gefocust op standaard producten, maar zijn gaan doorontwikkelen en het assortiment gaan uitbreiden.

Daarbij schuwen we de designwereld niet. Een week presenteren bij het Nederlands paviljoen Masterly in Palazzo Francesco Turatti in Milaan was in 2019 een bekroning op jarenlang investeren en ontwikkelen. Hier hebben wij ons gemanifesteerd als een specialist op het gebied van decoratief plaatmateriaal onder andere voor de creatieve sector, iets waar we als Blok Plaatmateriaal heel trots op kunnen zijn.

Ik kijk nu al uit naar waar we over vijf jaar staan met Blok Plaatmateriaal en het gehele team. Want zonder al onze collega’s was dit niet gelukt.”

























Niels Bouman - Fotografie Lizzy Tardy 



 Hardenberg 2014


 Milaan 2021 - Fotografie Frieda Mellema