Annelies over haar ontwikkelingen bij Blok


Annelies is deze maand maar liefst 21 jaar bij Blok Plaatmateriaal in dienst en begon als receptioniste/telefoniste. Zij heeft al veel ontwikkelingen meegemaakt en deelt haar ervaringen graag met ons. 

Hoe is het voor jou begonnen bij Blok?

“Ik werkte op de kinderafdeling bij C&A, nadat ik vanwege rugklachten was gestopt als kapster. Toen ik daar eindverantwoordelijke bij de kassa werd, is mijn interesse voor de administratie gewekt. Daarom ben ik toen gericht gaan zoeken naar een administratieve baan. Al snel zag ik een vacature bij Houthandel Blok voorbijkomen en heb ik een sollicitatiebrief geschreven. Vanaf dag 1 heb ik het naar mijn zin gehad. Heerlijk om in een mannenbedrijf te werken, met een hoop lol. Ik was in de beginperiode onder andere verantwoordelijk voor het aannemen van de telefoon en aan het eind van de dag verwerkte ik de afhaalbonnen in de kaartenbakken. Alles ging toen nog met pen en papier.”

Waar sta je nu binnen het bedrijf?

Ik sta nu binnen het bedrijf op de juiste plek. Ik ben gegroeid als persoon en als werknemer. Ik groei steeds meer in mijn nieuwe rol als office manager. Ik kan ook steeds beter een evenwicht vinden tussen mijn werk op de administratie en deze nieuwe functie.”

Hoe is het om als vrouw van Jan te werken bij Blok Plaatmateriaal?

“Voor mij (en ons) is dat de normaalste zaak van de wereld. Wij zouden niet anders kunnen en willen. Als je niet weet dat wij getrouwd zijn dan merk je dat niet aan ons op de werkvloer, dat is denk ik onze kracht.”

Terugkijkend op die 21 jaar, wat waren de hoogte- en dieptepunten?

“Mijn hoogtepunten zijn de verschuivingen in mijn functie geweest. Eerst ben ik van de balie naar de administratie gegaan en nu is er weer een verandering gaande. Ik kom steeds meer samen met Jan op de voorgrond te staan. Ik ben meer verantwoordelijk voor de uitstraling van het bedrijf naar buiten toe, denk hierbij aan de aankleding van het kantoor. Maar ook intern richting het personeel, zoals vers fruit op het werk en de verzorging van bedrijfsuitjes en attenties.”

Hoe zullen je collega’s jou omschrijven?

Ik hoop dat mijn collega’s mij zien als een fijne, hardwerkende collega die graag iedereen helpt en zich niet anders voor doet dan ze is.”

Waar sta jij over 5 jaar?

Dan ben ik volop bezig met de uitstraling en presentatie van het bedrijf en ondersteun ik mijn collega op de administratie waar nodig.”

Annelies Geldermans