Vrouwen in ‘mannenberoep’ hoe is dat bij ons

Vandaag, dinsdag 8 maart 2022, vieren we wereldwijd de successen van de vrouw, creëren we bewustzijn en roepen we op tot een genderneutrale samenleving.

Ook anno 2022 worden vrouwen in ‘mannenberoepen’ vaak nog vreemd aangekeken. Collega Andrea werkt al jaren als enige vrouw tussen de mannen bij Blok Plaatbewerking. Zij werkt met diverse machines zoals de zaag en de kantenaanlijmer en is hier goed op haar plek. Wij zien er graag nog meer van haar bij ons werken!  

Vrouwen in een mannenwereld
De ‘echte’ mannenberoepen zijn vooral fysieke beroepen in de richting van techniek en bouw. Hier verwacht je in eerste instantie niet snel dat ze ook door vrouwen kunnen worden vervuld. Terwijl dat wel zo kan zijn. De bewuste en onbewuste vooroordelen leiden tot stereotypen. Stereotypen zijn niet zozeer onwaar, maar ze zijn wel onvolledig. Het zijn aannames hoe ze zich horen te gedragen en waar ze goed in zouden moeten zijn.

Doe waar je goed in bent
Typische mannen- of vrouwenberoepen, dat is niet meer van deze tijd. Een man kan net zo goed zorgen als een vrouw en een vrouw die het naar haar zin heeft in de bouw is net zoveel waard als een man.

Wij zijn blij met Andrea bij Blok Plaatbewerking en wij hopen dat zij een voorbeeld is voor vele andere vrouwen om het werk te doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, ongeacht de eventuele vooroordelen.

Blok Plaatbewerking