Smart materialen en matte oppervlakken

FENIX

NIEUW OP VOORRAAD BIJ BLOK PLAATMATERIAAL: FENIX!
Door het toepassen van innovatieve technologie op interieurontwerp, is een hightech materiaal ontwikkeld met een aantal unieke eigenschappen. Tel daarbij op een ruime selectie aan kleuren en vele toepassingsmogelijkheden en je hebt FENIX: een visueel hoogstandje met internationale aantrekkingskracht.

BEKIJK ONZE FENIX-COLLECTIE >

Toepassingen
FENIX is ideaal voor meubilair, boekenkasten, stoelen, scheidingswanden en voor het decoreren van elke kamer die u wilt. De badkamer, keuken of woonkamer, als materiaal voor werkoppervlakken, voor het afdekken van eenheden, deuren en wanden of voor achterwanden. Maar ook buitenshuis: in kantoren, op transportmiddelen, in openbare ruimtes, in de horeca of in de gezondheidszorg.

Kenmerken
FENIX-producten zijn gemaakt van papier en thermohardende hars. Het buitenvlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, dat met elektronenstralen wordt bevestigd en gehard. Daardoor ontstaat een stevig en niet-poreus oppervlak, dat evengoed verrassend zacht aanvoelt!

• Visueel comfort door een lage lichtreflectie en een uiterst mat oppervlak
• Zacht aanvoelend
• Anti-vingerafdruk
• Thermische herstelling van kleine krasjes
• Voor zowel horizontale als verticale oppervlakken

GECERTIFICEERD
FENIX is een duurzaam materiaal met een lange levensduur en heeft diverse certificeringen verkregen voor materiaalverwerking, -toepassing en -gebruik. Ook zijn alle materialen van FENIX gecertificeerd CO2-neutraal.

Richtlijnen opslag, hantering en verwerking
FENIX kan eenvoudig machinaal worden bewerkt met standaard timmermansgereedschap. Snijden, frezen, boren, rondmaken, buigen en lijmen, het is allemaal mogelijk. Download de technische FENIX-richtlijnen voor meer informatie.

DOWNLOAD TECHNISCHE SPECIFICATIES >

Onderhoud van FENIX
FENIX-materialen zijn bestand tegen krassen, afschuring, droge hitte, zure oplosmiddelen en huishoudelijke chemische stoffen. Zeer kleine oppervlakkige krasjes kunnen worden weggehaald met een warmtebron, bijvoorbeeld een strijkijzer. FENIX-oppervlakken hebben een unieke niet-poreuze externe laag, waardoor het materiaal netjes blijft en eenvoudig is in onderhoud en reiniging. Dankzij het sterke oppervlak, is het uitstekend te reinigen met warm water en alle huishoudelijke reinigingsmiddelen. Verder zijn de oppervlakken antibacterieel en hygiënisch waardoor er veilig voedsel op kan worden bereid. TIP voor een optimaal resultaat: Maak FENIX schoon met water of schoonmaakazijn.

Met een aantal eenvoudige richtlijnen helpen we u om zo goed mogelijk voor uw FENIX-oppervlak te zorgen, zodat u er jarenlang van kunt genieten. Om het helemaal makkelijk te maken, zijn er twee video’s gemaakt waarin u ziet hoe u een FENIX-oppervlak makkelijk kunt reinigen. Dit geeft meteen een goed beeld van de fraaie uitstraling van FENIX!

DOWNLOAD RICHTLIJNEN


Video dagelijks onderhoud

Video grondig reinigen