De diversiteit van plaatmateriaal 

Onder het label Blok by Carina experimenteren ontwerper Carina Riezenbos en Blok Plaatmateriaal met HPL, fineer, multiplex en MDF. Met deze OBSCURE-collectie hoopt Blok by Carina architecten en interieurontwerpers te inspireren en te laten zien wat er allemaal mogelijk is met plaatmateriaal.

Blok by Carina
Twee jaar geleden ging Carina een samenwerking aan met Blok Plaatmateriaal onder de naam Blok by Carina. Plaatmateriaal is veel meer dan een onderdeel van een wand of meubel. Dat laten we met Blok by Carina zien door HPL, finer, multiplex of MDF te combineren met glas en dat in objecten te verwerken. De samenwerking tussen Carina en Blok is echt een synergie: Carina heeft het vakmanschap op het gebied van ontwerpen, Blok beschikt over de kennis, ervaring en specialisten als het gaat om plaatmaterialen en de verwerking daarvan.

OBSCURE met fineer
Het interieur laat de enorme rijkdom en mogelijkheden zien van decoratieve en constructieve materialen. Diverse fineersoorten, zoals het zacht ogende Yaya en het meer uitgesproken Eucalyptus zijn gebruikt om het interieur aan te kleden. Het vierkante vloerkleed is gemaakt van een diep zwart burned oak-materiaal van CNC-gefreesde organische vormen, waardoorheen hoogpolig tapijt komt. De bank heeft een frame en achterzijde die gemaakt is van burned oak-plaatmateriaal. Het dienblad laat zien dat ook kleine objecten met fineer goed te vervaardigen zijn. De achtergrond met flinterdunne groeven in Shinoki walnootfineer, benadrukt de strakke architectonische roomdividers in het interieur en zorgt voor rust en een spannende schaduwwerking. 

OBSCURE met HPL
Lichtere natuurlijke kleuren marmerleem en steen uit de nieuwste Unilin Evola-collectie geven kracht en luxe aan dit interieur. De wanden (Midnight Lime) achter de gemarmerde roomdividers hebben een natuurlijk ogende leem-textuur en zorgen voor een zachte en dromerige uitstraling. Er is een rond leemkleurig vloerkleed met dezelfde organische CNC-gefreesde gaten en een zelfde bank met een Midnight Lime-frame. De OBSCURE-collectie bestaat onder meer uit lampen, vazen en salontafels. Riezebos: “De lampen en vazen vormen een combinatie van glas en decoratieve HPL-platen in ringvormige texturen. In het ontwerp zijn witte, gouden, rode en blauwe kleuren verwerkt in zeemachtige structuren. De OBSCURE-collectie begeeft zich echt op de grens van kunst en toegepaste vormgeving.”

Vooral ter inspiratie
De OBSCURE-collectie is niet primair bedoeld voor de verkoop. De collectie is vooral ter inspiratie, we willen graag ontwerpinnovaties aan de buitenwereld laten zien. 

Film OBSCURE: Johannes van Camp | Fotostudio Ziezo 

 

Foto 1: Johannes van Camp | Fotostudio Ziezo | Fineer 


Foto 2: Johannes van Camp | Fotostudio Ziezo | HPL

Meer willen weten over de projecten van Blok by Carina? Bezoek de website Blok by Carina.

Meer willen weten over de mogelijkheden om plaatmateriaal toe te passen in het interieur? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen