Over Blok

Blok Plaatmateriaal is leverancier van constructief en decoratief plaatmateriaal.
In onze magazijnen in Beverwijk 7.000 M2 en Ede 2.500 M2 liggen de platen voor u op voorraad. Onze logistieke afdeling kan al uw orders pijlsnel en door heel Nederland leveren. Wij zijn een gespecialiseerde groothandel en leveren enkel aan branche gerelateerde bedrijven, zoals interieurbouwers, meubelmakers, standbouwers, aannemers, enz. 

Blok Plaatmateriaal is sinds de oprichting, onder de naam Houthandel Blok in 1981, uitgegroeid tot een toonaangevende plaatmaterialen handel die gespecialiseerd is in het leveren van constructieve en decoratieve platen.

De start in 1981 begon vanuit een magazijn van 250m² en acht jaar later kon een uitbreiding niet langer uitblijven en werd er een nieuw magazijn gebouwd. De groei zette zich gestaag voort en de klantenkring werd met steeds meer aannemers, interieurbouwers en meubelfabrikanten vergroot.

De groei
ontstond voornamelijk uit klanten binnen de interieurbouw, project afbouw en meubelfabricage.
Het assortiment werd in de breedte en diepte vergroot met voornamelijk decoratieve plaatmaterialen. Heel bewust werd gekozen om dealer te zijn van hoofdzakelijk A-merken in decoratief plaatmateriaal en deze vormen nog steeds de basis van ons huidige assortiment.

Sinds januari 2002 is Blok Plaatmateriaal gehuisvest in een modern pand met ca. 6.000m² magazijnruimte, een strak ingericht kantoor en een ruime overzichtelijke showroom.

Eind 2004 is Blok Plaatbewerking opgericht om aan de toenemende vraag naar maatwerkproducten te voldoen.

Vanaf juli 2013
is de naam Houthandel Blok gewijzigd naar Blok Plaatmateriaal Beverwijk.
De term ‘plaatmateriaal’ past beter bij de inhoud waar Blok Plaatmateriaal op dit moment voor staat en dat is het leveren van: Kwalitatief hoogwaardige merkproducten voor interieurbouw, project afbouw en meubelfabricage.

Begin juli 2013
heeft de nieuwe vestiging in Ede haar deuren geopend.
Met ruim 1.500 m2 aan opslag capaciteit in het midden van Nederland verbeteren wij onze landelijke dekking en kunnen wij als plaatmateriaal leverancier nog beter inspelen op de wensen van onze klanten.

In de zomer van 2019 is de vestiging van Blok Plaatmateriaal in Ede uitgebreid van 1.500 m2 naar 2.500 m2. In september van dit jaar wordt in het nieuwe deel een volautomatisch platenmagazijn gerealiseerd! Hier kunnen straks 24 uur per dag de orders voor u gereed worden gezet.

In Juli 2021 is het magazijn in Beverwijk uitgebreid met 1.000 m2. Deze ruimte is bedoeld voor het plaatsen van een volautomatisch platenmagazijn.

Augustus 2021 Blok Plaatmateriaal viert haar 40-jarige jubileum! Voor deze speciale gelegenheid is BLOKAZINE gelanceerd. BLOKAZINE is een magazine vol met verhalen van en door klanten, collega’s en vrienden van Blok uit de afgelopen 40 jaar. 

Januari 2022 Het volautomatisch platenmagazijn is geïnstalleerd en draait nu ook in Beverwijk!  

Blok Plaatmateriaal Beverwijk          Blok Plaatmateriaal Ede

    Blok Plaatmateriaal Beverwijk                        Blok Plaatmateriaal Ede