Fineer

Fineer kopen

Fineer

Ontdek bij Blok Plaatmateriaal een ruim assortiment aan Decospan fineren van topkwaliteit. Kies uit de Querkus Eiken collectie, Decoflex, Edelgefineerd MDF, Kantfineer, Nuces, Shinnoki, NordusAstrata en Black Veneer. Fineer is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat gemaakt wordt van stammen die optimaal benut worden zonder zaagverlies. Afhankelijk van de toepassing kan er gekozen worden voor flexibel fineer of reeds gefineerde platen MDF of multiplex, waarbij de snijwijze en voegwijze aangepast kunnen worden voor een nog fijnere keuze. U vindt bij Blok Plaatmateriaal het perfecte fineer voor elk project.

Ontdek de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van fineerplaten. Bij ons verkrijgbaar uit voorraad o.a. in eiken, zebrano, noten amerikaans en kersen fineer. Perfect voor verfraaiing van meubels en interieur. Nu fineer kopen voor tijdloze elegantie.

Lees meer

Subcategorieën

 • Black Veneer

  Fineer eiken

  Bekijk kantfineer

  De BLACK VENEER BY CARINA

  collectie bestaat uit ècht authentiek en natuurlijk houtmateriaal in de vorm van fineerstroken met een hoge levensloopbestendigheid. Onze ervaring en kennis over hout zorgt voor een verantwoorde houtgebruik in deze collectie. De toplaag bestaat uit stroken edelfineer met verschillende tekening, draadverloop en kleur. Daarnaast zijn de stroken op verschillend wijze gevoegd in boekvorm, gebruik makend van de snijwijzen dosse, kwartiers of mixmatch. Bij BLACK VENEER BY CARINA hebben we iedere boomstam zodanig toegepast dat haar meest gunstige eigenschappen zoveel mogelijk tot haar recht komt. Kernhout, spint, kwasten, draden en de nerf, alles is op haar eigen kwaliteit beoordeeld, gewaardeerd en gebruikt. Daardoor is er een collectie ontstaan die bijzonder efficiënt en duurzaam met de boom omgaat en een eindresultaat oplevert, waar de maker een eindeloos, mooi resultaat mee kan creëren. We hebben er alles aan gedaan om het beste in de boom naar boven te halen en een collectie voor de toekomst neer te zetten.

  Voor meer inspiratie bezoek de website Blok by Carina
  BLOK BY CARINA

 • Nuces

  Nuces is een collectie van gefineerd plaatmateriaal in Amerikaans noten. Deze collectie is samengesteld door Blok Plaatmateriaal en Decospan, specialist op het gebied van fineer.

  Amerikaans Noten is een donkerbruine houtsoort, in sommige gevallen met een paarsachtige glans en wit spinthout. Natuurlijk notenfineer onderscheidt zich van andere houtsoorten en kunststof alternatieven door haar bijzondere houttekening en nerfstructuur. Door unieke productieprocessen krijgt het fineer de schoonheid, kleur, tekening en structuur van massief hout. De luxe uitstraling van notenfineer sluit goed aan bij de huidige interieurtrends en geeft een natuurlijke beleving aan elk interieur.

 • Querkus finest oak collection

  Decospan biedt met "Querkus" een antwoord op de hedendaagse interieurtrend uit Noord-Europa. Duurzaam gebruik van beschikbaar eiken fineer en hergebruik van oude balken resulteert in authentiek design. 

 • Decoflex

  Decoflex

  Ook in flexibel fineer heeft Blok Plaatmateriaal een ruim aanbod. Bijna alle houtsoorten kunnen wij aanbieden op flexibel fineer. Houtsoorten, afmetingen en brutoprijzen vindt u op deze pagina. Voor afwijkende houtsoorten, afmetingen of diktes kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop.

  Naast het flexibel fineer kunnen wij dit ook aanbieden gefineerd op MDF, spaanplaat, multiplex of blokplaat. Van de meest gangbare houtsoorten is er een voorraad gefineerd op MDF.

 • Edelgefineerd MDF

  Ook in gefineerde platen heeft Blok Plaatmateriaal een ruim aanbod. Bijna alle houtsoorten kunnen wij aanbieden op flexibel fineer of gefineerd op MDF, spaanplaat, multiplex of blokplaat. Van de meest gangbare houtsoorten is er een voorraad gefineerd op MDF. Vanwege de vele mogelijkheden staat niet elk product in onze prijslijst. U kunt contact opnemen met de afdeling verkoop wanneer u het gewenste product niet kunt vinden.

 • Olie

  PREMIUM WOOD OIL is een echte technische innovatie en biedt een groot gebruikscomfort aan de veeleisende gebruiker voor de bescherming van houten oppervlakken. Zijn technische prestaties en zijn formule beantwoorden aan de strengste milieucriteria (een laag VOS-percentage in overeenstemming met de milieuvereisten en zowel mens- als milieuvriendelijk). • De eenvoudige en praktische PREMIUM WOOD OIL wordt rechtstreeks aangebracht op nieuw ruw hout, zonder druipsporen: geen polieren vereist. • De PREMIUM WOOD OIL is bijzonder onderhouds- en renovatievriendelijk, geurloos en sneldrogend, zodat lokalen zeer snel weer gebruiksklaar zijn.

 • Kantfineer

  Blok Plaatmateriaal kan uit voorraad kantfineer in diverse houtsoorten, breedtes en diktes leveren. De gewone kantfineren zijn beschikbaar op rollen van 50 m1 in breedtes van 24 en 43 mm.

  Om onze klanten van een totaaloplossing te voorzien zijn eveneens kantfineren beschikbaar met dezelfde oppervlaktebehandeling als de platen. Bijvoorbeeld, van Querkus zijn kantfineren beschikbaar in een "brushed en "scratched" afwerking. De geborstelde kantfineren hebben een dikte van 1 mm en de gescratchte van 0,8 mm. Andere houtsoorten, diktes en breedtes zijn mogelijk. Neem hiervoor contact op met de afdeling verkoop.

 • Shinnoki 3.0

  Kant-en-klare fineerplaten, klaar voor gebruik in interieurprojecten

  Vanwege het uitlopen van deze collectie zijn niet alle kleuren meer verkrijgbaar. U vindt ze in de "Sale"categorie"

  Vanwege subtiele verschillen is deze 3.0 collectie niet te mixen met de nieuwere 4.0 collectie.


  Shinnoki biedt een ruime keuze aan stevige en kwaliteitsvolle gefineerde panelen voor architecten en meubelmakers om stijlvolle en onderscheidende interieurs te ontwerpen en te creëren. Anders dan reguliere gefineerde panelen zijn Shinnoki-producten kant-en-klaar voor gebruik en even gemakkelijk om te verwerken als een melamineplaat maar met dezelfde unieke look en feel die typisch is voor echt houtfineer.

  Dankzij onze gepatenteerde mixmatch-techniek en onze jarenlange ervaring in productafwerking garanderen Shinnoki-panelen een doorlopend uiterlijk zonder significante visuele onderbrekingen maar creëren ze uniformiteit doorheen uw hele project. Shinnoki is een compleet programma met MDF panelen, bijpassende laminaten en kantenbanden waarvan u in de Sale de laatste producten aantreft. De MDF panelen zijn in een enkelzijdige en dubbelzijdige uitvoering te verkrijgen. De tegenzijde van de enkelzijdige panelen zijn voorzien van een technisch fineer, gebeitst en vernist gelijkwaardig met de voorzijde. De dubbelzijdige platen zijn aan beide zijden afgewerkt met hetzelfde Shinnoki-design.

  DE VOORDELEN VAN SHINNOKI 3.0 IN EEN NOTENDOP:

  • De laatste verschillende designs, van klassiek tot hedendaags
  • Consistente kleuren door industriële beitsing
  • Een massieve look dankzij de mixmatch techniek
  • Duurzaam, makkelijk en snel te verwerken

  Vanwege het uitlopen van deze collectie zijn niet alle kleuren meer verkrijgbaar.

 • Nørdus

  Nordus

  De 'Nørdus' collectie past perfect bij een hedendaags interieur en zet aan tot creativiteit. Door de unieke mixmatch-techniek krijgen de fineerplaten een massief karakter, zonder veel optische onderbreking.

  Voor 'Nørdus' wordt alleen het beste naald- en berkenhout verzameld en zorgvuldig verwerkt tot dun gesneden fineer. Op die manier wordt de grondstof geoptimaliseerd. Geavanceerde oppervlaktebehandelingen versterken de unieke schoonheid van hout en benadrukken het 3D aspect ervan. Een team van trendwatchers heeft verschillende trendy afwerkingsmogelijkheden voorgesteld zoals metallic tinten, accenten van asgrijs of neutraal wit waardoor 'Nørdus' in elk interieur kan geïntegreerd worden.

  “Nørdus” is verkrijgbaar als gefineerd plaatmateriaal, flex en bijpassende kantenbanden. Op aanvraag is de Nørdus folder te verkrijgen. Hierin staan ook een aantal mogelijke afwerkingen met lak of olie voorgesteld.

   

 • Astrata

  Geef het interieur een extra dimensie met houten muurbekleding. Astrata is wandbekleding op basis van gesneden hout van gerecycleerde oude balken. De Astrata-producten zijn beschikbaar in 2 varianten: planken en balken.

  Astrata Wood for walls

 • Woodcoustics

   

  Gegroefde panelen 
  TYPE DS (deur) TYPE DW (deur) TYPE S
  Microperforaties
  TYPE ML TYPE M TYPE M (deur)
  Nanoperforatie     
  TYPE N TYPE N (deur) TYPE NL
  Doorboord
  TYPE B

  Let op: Alleen op projectbasis leverbaar.

  www.woodcoustics.com

  Dit product is onder andere toegepast bij het schitterende hotel / interieurproject OBSCURE van Blok by Carina, waar we tegelijkertijd de akoestiek enorm hebben weten te verbeteren! Is uw interesse gewekt? Kijk hier!

  Beeld: Johannes van Camp 

 • Infinite Wood

  De Infinite Wood fineercollectie bestaat uit 17 designs. Het uitgangspunt van deze collectie is: de schoonheid van hout bewaren en eindeloos reproduceerbaar maken. Decospan slaagde met deze collectie erin om zowel klassieke als exotische houtsoorten te perfectioneren en in grote uniforme volumes aan te bieden. 

  Infinite Wood is verkrijgbaar in verschillende producttypes. De meest voorkomende zijn gefineerde platen (MDF, spaanplaat, multiplex, blokhout), maar ook losse vellen (Decoflex of Decolam) zijn mogelijk.  

  Download Folder

  Nordics 

  Infinite Wood - Sirius Birch   Infinite Wood - Polaris Pine   Infinite Wood - Hydra Birch  

  Oak 

  Infinite Wood - Orion Oak   Infinite Wood - Vela Oak   Infinite Wood - Rana Oak

  Infinite Wood - Atria Oak  Infinite Wood - Lyra Oak  Infinite Wood - Atlas Oak

  Exotics

  Infinite Wood - Antares Teak  Infinite Wood - Altair Teak  Infinite Wood - Spica Zebrano

  Infinite Wood - Ara rosewood  Infinite Wood - Matar wenge  Infinite Wood - Mira wenge

  Infinite Wood - Corvus Ebony  Infinite Wood - Talitha Ebony

  Let op: Alleen op projectbasis leverbaar. Voor meer informatie neem contact op met de verkoopafdeling.
  Contact

 • Shinnoki 4.0

  Ontdek de hoogwaardige Shinnoki panelen die zorgen voor een prachtige afwerking van jouw interieurproject. De panelen bestaan uit twee lagen fineer en een 18 mm dikke MDF-plaat, waardoor ze van uitstekende kwaliteit zijn van de kern tot het oppervlak. Deze afgewerkte houtfineerpanelen hebben geen verdere afwerking meer nodig en zijn direct klaar voor gebruik.

  Verkrijgbaar als kant-en-klare gefineerde MDF plaat of fineer op HPL backing

  Waarom kiezen voor Shinnoki?

  Verkrijgbaar als kant-en-klare gefineerde MDF plaat of fineer op HPL backing

  Consistente kleuren dankzij industriële beitsing

  Realiseer een massieve look met onze mixmatch techniek

  Direct uit voorraad leverbaar

  Makkelijk en snel te verwerken

  Bestel Shinnoki eenvoudig online

Fineer kopen

Fineer

Ontdek bij Blok Plaatmateriaal een ruim assortiment aan Decospan fineren van topkwaliteit. Kies uit de Querkus Eiken collectie, Decoflex, Edelgefineerd MDF, Kantfineer, Nuces, Shinnoki, NordusAstrata en Black Veneer. Fineer is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat gemaakt wordt van stammen die optimaal benut worden zonder zaagverlies. Afhankelijk van de toepassing kan er gekozen worden voor flexibel fineer of reeds gefineerde platen MDF of multiplex, waarbij de snijwijze en voegwijze aangepast kunnen worden voor een nog fijnere keuze. U vindt bij Blok Plaatmateriaal het perfecte fineer voor elk project.

Ontdek de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van fineerplaten. Bij ons verkrijgbaar uit voorraad o.a. in eiken, zebrano, noten amerikaans en kersen fineer. Perfect voor verfraaiing van meubels en interieur. Nu fineer kopen voor tijdloze elegantie.

Black Veneer

Bekijk onze nieuwste collectie; De BLACK VENEER BY CARINA. Deze collectie bestaat uit écht authentiek en natuurlijk houtmateriaal in de vorm van fineerstroken met een hoge levensloopbestendigheid. Bij BLACK VENEER BY CARINA hebben we iedere boomstam zodanig toegepast dat haar meest gunstige eigenschappen zoveel mogelijk tot haar recht komt. Kernhout, spint, kwasten, draden en de nerf, alles is op haar eigen kwaliteit beoordeeld, gewaardeerd en gebruikt. Daardoor is er een collectie ontstaan die bijzonder efficiënt met de boom omgaat en een eindresultaat oplevert, waar de maker een eindeloos, mooi resultaat mee kan creëren. 

Nuces

De Nuces collectie is een eigen Blok collectie, samengesteld door Blok Plaatmateriaal en Decospan, specialist op het gebied van fineer. Nuces is een collectie flexibel fineer en gefineerd plaatmateriaal in Amerikaans noten.

Querkus Finest Oak Collection

Op dit moment is eiken fineer de meest gevraagde fineersoort. Om hier op in te spelen is de Querkus eiken collectie opgezet. Hier kan in verschillende fineerdiktes met diverse afwerkingen een plaat samengesteld worden. U kunt hier de brochure bekijken. 

Shinnoki

Met Shinnoki beschikt u over een rijke keuze aan stevige en kwaliteitsvolle platen in fineerhout, klaar om te verwerken in elk interieur. Het gamma van maar liefst 18 uiteenlopende designs is afgestemd op alle mogelijke stijlen, van klassiek tot trendy. Neem bijvoorbeeld zwarte fineer zoals Raven Oak. Zwart fineer is een klassieke kleur die veel terugkomt in het interieur.

Decoflex

Ook in flexibel fineer heeft Blok Plaatmateriaal een ruim aanbod. Bijna alle houtsoorten kunnen wij aanbieden op flexibel fineer. Houtsoorten, afmetingen en brutoprijzen vindt u op deze pagina. Voor afwijkende houtsoorten, afmetingen of diktes kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop.

Edelgefineerd MDF

Ook in gefineerde platen heeft Blok Plaatmateriaal een ruim aanbod. Veel houtsoorten (eiken, kersen, zebrano etc.) kunnen wij uit voorraad aanbieden op flexibel fineer of gefineerd op MDF. Verder zijn de mogelijkheden oneindig op spaanplaat, multiplex of blokplaat. 

Kantfineer

In deze categorie vindt u de bijpassende kantfineren van de gefineerde eiken platen, de Shinnoki 4.0, Black VeneerNuces en Nordus collecties.

Nordus

De Nordus collectie is perfect voor een hedendaags licht interieur. De inspiratie voor de fineren is gekregen uit de lichte Scandinavische interieurs.

Neem contact op:

Ontdek de vele voordelen van fineer en gefineerd MDF. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of specifieke wensen heeft. Wij helpen u graag verder!