Fineer

Fineer kopen

Ontdek bij Blok Plaatmateriaal een ruim assortiment aan Decospan fineren van topkwaliteit. Kies uit de Querkus Eiken collectie, Decoflex, Edelgefineerd MDF, Kantfineer, Nuces, Shinnoki, NordusAstrata en Black Veneer. Fineer is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat gemaakt wordt van stammen die optimaal benut worden zonder zaagverlies. Afhankelijk van de toepassing kan er gekozen worden voor flexibel fineer of reeds gefineerde platen MDF of multiplex, waarbij de snijwijze en voegwijze aangepast kunnen worden voor een nog fijnere keuze. U vindt bij Blok Plaatmateriaal het perfecte fineer voor elk project.

Lees meer

Subcategorieën

 • Black Veneer

  Fineer eiken

  Bekijk brochure Bekijk kantfineer

  De BLACK VENEER BY CARINA collectie bestaat uit écht authentiek en natuurlijk houtmateriaal in de vorm van fineerstroken met een hoge levensloopbestendigheid. Onze ervaring en kennis over hout zorgt voor een verantwoorde houtgebruik in deze collectie. De toplaag bestaat uit stroken edelfineer met verschillend tekening, draadverloop en kleur. Daarnaast zijn de stroken op verschillend wijze gevoegd in boekvorm, dosse, kwartiers of mixmatch. Bij BLACK VENEER BY CARINA hebben we iedere boomstam zodanig toegepast dat haar meest gunstige eigenschappen zoveel mogelijk tot haar recht komt. Kernhout, spint, kwasten, draden en de nerf, alles is op haar eigen kwaliteit beoordeeld, gewaardeerd en gebruikt. Daardoor is er een collectie ontstaan die bijzonder efficiënt met de boom omgaat en een eindresultaat oplevert, waar de maker een eindeloos, mooi resultaat mee kan creëren. We hebben er alles aan gedaan om het beste in de boom naar boven te halen en een collectie voor de toekomst neer te zetten.

  Voor meer inspiratie bezoek de website Blok by Carina
  BLOK BY CARINA

 • Nuces

  Nuces is een collectie van gefineerd plaatmateriaal in Amerikaans noten. Deze collectie is samengesteld door Blok Plaatmateriaal en Decospan, specialist op het gebied van fineer.

  Amerikaans Noten is een donkerbruine houtsoort, in sommige gevallen met een paarsachtige glans en wit spinthout. Natuurlijk notenfineer onderscheidt zich van andere houtsoorten en kunststof alternatieven door haar bijzondere houttekening en nerfstructuur. Door unieke productieprocessen krijgt het fineer de schoonheid, kleur, tekening en structuur van massief hout. De luxe uitstraling van notenfineer sluit goed aan bij de huidige interieurtrends en geeft een natuurlijke beleving aan elk interieur.

 • Querkus finest oak collection

  Decospan biedt met "Querkus" een antwoord op de hedendaagse interieurtrend uit Noord-Europa. Duurzaam design door de combinatie van authentieke materialen met strakke, moderne elementen getuigt van vernieuwing zonder afbreuk te doen aan onze rijke geschiedenis.

 • Decoflex

  Ook in flexibel fineer heeft Blok Plaatmateriaal een ruim aanbod. Bijna alle houtsoorten kunnen wij aanbieden op flexibel fineer. Houtsoorten, afmetingen en brutoprijzen vindt u in onderstaande prijslijst. Voor afwijkende houtsoorten, afmetingen of diktes kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop.

  Naast het flexibel fineer kunnen wij dit ook aanbieden gefineerd op MDF, spaanplaat, multiplex of blokplaat. Van de meest gangbare houtsoorten is er een voorraad gefineerd op MDF.

  WAT IS DECOFLEX?
  Decoflex is een gevoegd vel fineer dat heel gemakkelijk te verwerken is. Het gevoegd fineer wordt eerst op een papier geperst, dan worden de houtvezels gebroken en ten slotte wordt het nog eens voorgeschuurd met korrel 150. Hierdoor krijgen we een flexibel vel fineerhout.

 • Edelgefineerd MDF

  Ook in gefineerde platen heeft Blok Plaatmateriaal een ruim aanbod. Bijna alle houtsoorten kunnen wij aanbieden op flexibel fineer of gefineerd op MDF, spaanplaat, multiplex of blokplaat. Van de meest gangbare houtsoorten is er een voorraad gefineerd op MDF. Vanwege de vele mogelijkheden staat niet elk product in onze prijslijst. U kunt contact opnemen met de afdeling verkoop wanneer u het gewenste product niet kunt vinden.

 • Olie

  PREMIUM WOOD OIL is een echte technische innovatie en biedt een groot gebruikscomfort aan de veeleisende gebruiker voor de bescherming van houten oppervlakken. Zijn technische prestaties en zijn formule beantwoorden aan de strengste milieucriteria (een laag VOS-percentage in overeenstemming met de milieuvereisten en zowel mens- als milieuvriendelijk). • De eenvoudige en praktische PREMIUM WOOD OIL wordt rechtstreeks aangebracht op nieuw ruw hout, zonder druipsporen: geen polieren vereist. • De PREMIUM WOOD OIL is bijzonder onderhouds- en renovatievriendelijk, geurloos en sneldrogend, zodat lokalen zeer snel weer gebruiksklaar zijn.

 • Kantfineer

  Blok Plaatmateriaal kan uit voorraad kantfineer in diverse houtsoorten, breedtes en diktes leveren. De gewone kantfineren zijn beschikbaar op rollen van 50 m1 in breedtes van 24 en 43 mm.

  Om onze klanten van een totaaloplossing te voorzien zijn eveneens kantfineren beschikbaar met dezelfde oppervlaktebehandeling als de platen. Bijvoorbeeld, van Querkus zijn kantfineren beschikbaar in een "brushed en "scratched" afwerking. De geborstelde kantfineren hebben een dikte van 1 mm en de gescratchte van 0,8 mm. Andere houtsoorten, diktes en breedtes zijn mogelijk. Neem hiervoor contact op met de afdeling verkoop.

 • Shinnoki

  Kant-en-klare fineerplaten, klaar voor gebruik in interieurprojecten

  In een paar stappen test u eenvoudig welk decor het beste bij u past. Zo ziet u hoe uw nieuwe interieurproject er met Shinnoki panels er zou kunnen uitzien. 

  TEST DECOR


  Shinnoki biedt een ruime keuze aan stevige en kwaliteitsvolle gefineerde panelen voor architecten en meubelmakers om stijlvolle en onderscheidende interieurs te ontwerpen en te creëren. Anders dan reguliere gefineerde panelen zijn Shinnoki-producten kant-en-klaar voor gebruik en even gemakkelijk om te verwerken als een melamineplaat maar met dezelfde unieke look en feel die typisch is voor echt houtfineer.

  Dankzij onze gepatenteerde mixmatch-techniek en onze jarenlange ervaring in productafwerking garanderen Shinnoki-panelen een doorlopend uiterlijk zonder significante visuele onderbrekingen maar creëren ze uniformiteit doorheen uw hele project. Shinnoki is een compleet programma met MDF panelen, bijpassende laminaten en kantenbanden die allemaal snel uit voorraad leverbaar zijn in 16 tijdige kleuren. De MDF panelen zijn in een enkelzijdige en dubbelzijdige uitvoering te verkrijgen. De tegenzijde van de enkelzijdige panelen zijn voorzien van een technisch fineer, gebeitst en vernist gelijkaardig met de voorzijde. Deze uitvoering is uit voorraad leverbaar. De dubbelzijdige uitvoering is op klantaanvraag te leveren. Neem contact op met de afdeling verkoop voor beschikbaarheid. Bij bestellingen kleiner dan een pak geldt een toeslag van € 100,- voor handlings- en verpakkingskosten.

  DE VOORDELEN VAN SHINNOKI IN EEN NOTENDOP:

  • 16 verschillende designs, van klassiek tot hedendaags
  • Consistente kleuren door industriële beitsing
  • Een massieve look dankzij de mixmatch techniek
  • Uit voorraad leverbaar
  • Duurzaam, makkelijk en snel te verwerken
 • Nørdus

  De 'Nørdus' collectie past perfect bij een hedendaags interieur en zet aan tot creativiteit. Door de unieke mixmatch-techniek krijgen de fineerplaten een massief karakter, zonder veel optische onderbreking.

  “Nørdus” is verkrijgbaar als gefineerd plaatmateriaal, flex en bijpassende kantenbanden. Op aanvraag is de Nørdus folder te verkrijgen. Hierin staan ook een aantal mogelijke afwerkingen met lak of olie voorgesteld.

   

 • Astrata

  Geef het interieur een extra dimensie met houten muurbekleding. Astrata is wandbekleding op basis van gesneden hout van gerecycleerde oude balken. De Astrata-producten zijn beschikbaar in 2 varianten: planken en balken.

  Astrata Wood for walls

 • Woodcoustics

   

  Gegroefde panelen 
  TYPE DS (deur) TYPE DW (deur) TYPE S
  Microperforaties
  TYPE ML TYPE M TYPE M (deur)
  Nanoperforatie     
  TYPE N TYPE N (deur) TYPE NL
  Doorboord
  TYPE B

  Let op: Alleen op projectbasis leverbaar.

  www.woodcoustics.com

  Dit product is onder andere toegepast bij het schitterende hotel / interieurproject OBSCURE van Blok by Carina, waar we tegelijkertijd de akoestiek enorm hebben weten te verbeteren! Is uw interesse gewekt? Kijk hier!

  Beeld: Johannes van Camp 

 • Parky vloeren

  Parky is een meerlaags parket dat de warmte en het unieke design van echt hout combineert met de voordelen van laminaat. Zo is Parky even gemakkelijk in installatie en onderhoud. Toch is er een groot verschil: de toplaag van Parky is echt hout, geen imitatie-print. Wat je ziet en voelt is natuurlijk hout. Er bestaan geen twee identieke bomen en daarom is elke plank uniek.

  • Krasbestendig
  • Super sterk
  • Waterdicht 

  Let op: Alleen op projectbasis leverbaar. Voor meer informatie neem contact op met de verkoopafdeling. 

   Folder

  WWW.PAR-KY.COM

       

  Smoked Walnut patroon
   

 • Infinite Wood

  De Infinite Wood fineercollectie bestaat uit 17 designs. Het uitgangspunt van deze collectie is: de schoonheid van hout bewaren en eindeloos reproduceerbaar maken. Decospan slaagde met deze collectie erin om zowel klassieke als exotische houtsoorten te perfectioneren en in grote uniforme volumes aan te bieden. 

  Infinite Wood is verkrijgbaar in verschillende producttypes. De meest voorkomende zijn gefineerde platen (MDF, spaanplaat, multiplex, blokhout), maar ook losse vellen (Decoflex of Decolam) zijn mogelijk.  

  Download Folder

  Nordics 

  Infinite Wood - Sirius Birch   Infinite Wood - Polaris Pine   Infinite Wood - Hydra Birch  

  Oak 

  Infinite Wood - Orion Oak   Infinite Wood - Vela Oak   Infinite Wood - Rana Oak

  Infinite Wood - Atria Oak  Infinite Wood - Lyra Oak  Infinite Wood - Atlas Oak

  Exotics

  Infinite Wood - Antares Teak  Infinite Wood - Altair Teak  Infinite Wood - Spica Zebrano

  Infinite Wood - Ara rosewood  Infinite Wood - Matar wenge  Infinite Wood - Mira wenge

  Infinite Wood - Corvus Ebony  Infinite Wood - Talitha Ebony

  Let op: Alleen op projectbasis leverbaar. Voor meer informatie neem contact op met de verkoopafdeling.
  Contact

 • Shinnoki 4.0

  Ontdek de hoogwaardige Shinnoki panelen die zorgen voor een prachtige afwerking van jouw interieurproject. De panelen bestaan uit twee lagen fineer en een 18 mm dikke MDF-plaat, waardoor ze van uitstekende kwaliteit zijn van de kern tot het oppervlak. Deze afgewerkte houtfineerpanelen hebben geen verdere afwerking meer nodig en zijn direct klaar voor gebruik.

  Verkrijgbaar als kant-en-klare gefineerde MDF plaat of fineer op HPL backing

  Waarom kiezen voor Shinnoki?

  Verkrijgbaar als kant-en-klare gefineerde MDF plaat of fineer op HPL backing

  Consistente kleuren dankzij industriële beitsing

  Realiseer een massieve look met onze mixmatch techniek

  Direct uit voorraad leverbaar

  Makkelijk en snel te verwerken

  Bestel Shinnoki eenvoudig online

Fineer kopen

Ontdek bij Blok Plaatmateriaal een ruim assortiment aan Decospan fineren van topkwaliteit. Kies uit de Querkus Eiken collectie, Decoflex, Edelgefineerd MDF, Kantfineer, Nuces, Shinnoki, NordusAstrata en Black Veneer. Fineer is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat gemaakt wordt van stammen die optimaal benut worden zonder zaagverlies. Afhankelijk van de toepassing kan er gekozen worden voor flexibel fineer of reeds gefineerde platen MDF of multiplex, waarbij de snijwijze en voegwijze aangepast kunnen worden voor een nog fijnere keuze. U vindt bij Blok Plaatmateriaal het perfecte fineer voor elk project.

Querkus Finest Oak Collection

Op dit moment is eiken fineer de meest gevraagde fineersoort. Om hier op in te spelen is de Querkus eiken collectie opgezet. Hier kan in verschillende fineerdiktes met diverse afwerkingen een plaat samengesteld worden. U kunt hier de brochure bekijken. 

Shinnoki

Met Shinnoki beschikt u over een rijke keuze aan stevige en kwaliteitsvolle platen in fineerhout, klaar om te verwerken in elk interieur. Het gamma van maar liefst 16 uiteenlopende designs is afgestemd op alle mogelijke stijlen, van klassiek tot trendy. Neem bijvoorbeeld zwarte fineren zoals Raven Oak en Chocolate Oak. Zwart fineer is een klassieke kleur die veel terugkomt in het interieur.

Black Veneer

Bekijk onze nieuwste collectie; De BLACK VENEER BY CARINA. Deze collectie bestaat uit écht authentiek en natuurlijk houtmateriaal in de vorm van fineerstroken met een hoge levensloopbestendigheid. Bij BLACK VENEER BY CARINA hebben we iedere boomstam zodanig toegepast dat haar meest gunstige eigenschappen zoveel mogelijk tot haar recht komt. Kernhout, spint, kwasten, draden en de nerf, alles is op haar eigen kwaliteit beoordeeld, gewaardeerd en gebruikt. Daardoor is er een collectie ontstaan die bijzonder efficiënt met de boom omgaat en een eindresultaat oplevert, waar de maker een eindeloos, mooi resultaat mee kan creëren. 

Nuces

De Nuces collectie is een eigen Blok collectie, samengesteld door Blok Plaatmateriaal en Decospan, specialist op het gebied van fineer. Nuces is een collectie flexibel fineer en gefineerd plaatmateriaal in Amerikaans noten.