MDF

MDF standaard

MDF standaard (Medium Density Fibreboard) bestaat uit kleine vezels die onder hoge druk bij elkaar zijn geperst. MDF standaard is alleen bruikbaar binnenshuis, omdat het net als spaanplaat makkelijk vocht opneemt en daardoor uitzet. Het voordeel vergeleken met spaanplaat is dat MDF makkelijker te bewerken is. Hier vindt u ook onze hardboard en lakboard platen.

Lees meer

Subcategorieën

 • MDF Standaard

  MDF standaard (Medium Density Fibreboard) bestaat uit kleine vezels die onder hoge druk bij elkaar zijn geperst. MDF standaard is alleen bruikbaar binnenshuis, omdat het net als spaanplaat makkelijk vocht opneemt en daardoor uitzet. Het voordeel vergeleken met spaanplaat is dat MDF makkelijker te bewerken is. Wanneer je MDF beschilderd, houdt er dan rekening mee dat de zijkant extra absorberend is. Met speciale MDF grondverf en het plamuren van de zijkanten voorkomt je dat de verf diep in het materiaal trekt.

 • MDF Vochtwerend

  MDF Vochtwerend is een vochtbestendig verlijmde MDF plaat ontwikkeld voor toepassingen in vochtige condities daarmee geschikt voor toepassingen in keuken- en badkamermeubilair, vensterbanken en architectonisch lijstwerk.

 • MDF Exterieur

  Medite Exterior is een MDF plaat speciaal ontwikkeld voor een breed scala van buitentoepassingen met behoud van alle voordelen en ontwerpvrijheid van standaard MDF. Medite Exterior is één van de topkwaliteit producten uit het uitgebreide assortiment van Medite MDF.

 • MDF Brandvertragend

  Een MDF plaat die beschikt over brandvertragende eigenschappen. De plaat dient te worden toegepast in droge ruimtes. De plaat is net zo makkelijk te verwerken en toe te passen als standaard MDF. Uitstekend geschikt voor gebruik in openbare ruimtes.

  MDF FR (brandvertragend) is een MDF plaat dat ontwikkeld is voor toepassingen waar bouwvoorschriften Euroklasse B plaatmateriaal met een lage bijdrage tot brandvoortplanting en een lage rookproductie eisen.

  Ook leverbaar in een Firax® Hydro Pure uitvoering. Deze platen zijn zowel brandvertragend als vochtwerend en worden gekenmerkt door een uitermate lage formaldehyde-emissie.

 • MDF Grondeerfolie

  Voor spuitwerk hebben wij een kostenbesparende oplossing. Hierin kan MDF grondeerfolie en MDF gegrond in verschillende diktes en afmetingen een uitkomst bieden. Dit kan de kosten besparen tot circa 50%! Tevens hebben wij in 18 mm een plaat met 1-zijde melamine en 1-zijde grondeerfolie. Deze vindt u terug in de artikelgroep; Unilin Evola gemelamineerd MDF Decor + Grondeerfolie. Ook MDF Vochtwerend is te verkrijgen met een grondeerfolie.

 • MDF Prime

  MDF prime is een hoge kwaliteits MDF plaat die aan twee zijden gegrond is met een witte primerlaklaag. Het grote voordeel van deze MDF plaat is dat hij schilderklaar is en direct met lakverf in de gewenste eindkleur afgewerkt kan worden. De industrieel aangebrachte prime laag heeft een uitstekende hechtingskracht voor lakverven. MDF prime wordt veelal toegepast bij interieur- en meubeltoepassingen, en is zeer goed te bewerken.

 • MDF S-LUX Pure/NAF

  MDF S-Lux Pure/NAF is een MDF plaat met een hoge densiteit en een hard en glad geschuurd oppervlak. Deze MDF heeft heeft een lage formaldehyde-emissie (klasse E1). Bovendien voldoet MDF S-Lux® aan de eisen voorgeschreven door de California Air Resource Board (CARB - fase 2).

 • MDF Zero Formaldehyde

  MDF Zero Formaldehyde is een MDF plaat die speciaal is ontwikkeld voor interieur toepassingen in een gevoelig milieu waar formaldehyde emissies tot een minimum beperkt moeten worden. Medite MDF Zero Formaldehyde is onder andere geschikt voor: kasten, vitrines, binnenbetimmeringen, meubilair, kinderkamers, woonruimte, kantoorruimte en overige plekken binnenshuis waar geen zuur en lijm verdamping gewenst is. Deze MDF Zero Formaldehyde plaat heeft dezelfde kleur als de normale standaard MDF plaat.

 • MDF door en door gekleurd

  De door en door kleur van het Color MDF ontstaat tijdens het productieproces waarbij kleurstoffen door de vezels worden gemengd. Deze platen zijn geschikt om te lakken of beitsen. Ook kunnen ze toegepast worden om te beplakken, wat zorgt voor een leuk contrast. Te verkrijgen in standaard, vochtwerend of brandvertragende uitvoering.

 • MDF Buig

  Buig MDF is voorzien van diepe groeven aan één zijde van de plaat, hierdoor is het mogelijk de plaat te buigen en van een gewenste ronding te voorzien. Met de standaard voordelen die MDF van zichzelf al heeft, geeft deze buigzame plaat een extra dimensie aan de mogelijkheden van het MDF.

 • Compac Plus

  De Compac Plus plaat is de ideale plaat ter vervanging van de standaard volkern/compac plaat. Eenvoudig te voorzien van elke Abet, Formica en Unilin Evola HPL. De voordelen van een volkern plaat tegen een aanzienlijk lager bedrag, meer keuze mogelijkheden en snellere levertijd.

 • Boardplaten

  Hardboard (harde vezelplaat) is een plaatmateriaal gemaakt uit houtvezels. Toegepast voor o.a. bekledingsmateriaal.

MDF

MDF is behalve in de standaard E1 uitvoering ook leverbaar in V313, zero formaldehyde, exterieur, brandvertragend, door en door gekleurd, grondeerfolie, prime en de buig uitvoering. Wanneer je MDF beschildert, houdt er dan rekening mee dat de zijkant extra absorberend is. Met speciale MDF grondverf en het plamuren van de zijkanten voorkomt je dat de verf diep in het materiaal trekt.

Compac Plus

De Compac Plus plaat is de ideale plaat ter vervanging van de standaard volkern/compac plaat. Eenvoudig te voorzien van elke Abet, Unilin Evola, Formica en Leitopal HPL.

MDF Brandvertragend

Een MDF plaat die beschikt over brandvertragende eigenschappen. De plaat dient te worden toegepast in droge ruimtes. De plaat is net zo makkelijk te verwerken en toe te passen als standaard MDF. Uitstekend geschikt voor gebruik in openbare ruimtes.
MDF FR (brandvertragend) is een MDF plaat die ontwikkeld is voor toepassingen waar bouwvoorschriften Euroklasse B of Euroklasse C plaatmateriaal met een lage bijdrage tot brandvoortplanting en een lage rookproductie eisen.

MDF Buig

Buig MDF is voorzien van diepe groeven aan één zijde van de plaat, hierdoor is het mogelijk de plaat te buigen en van een gewenste ronding te voorzien. Met de standaard voordelen die MDF van zichzelf al heeft, geeft deze buigzame plaat een extra dimensie aan de mogelijkheden van het MDF. Afname is per vol pak.

MDF Door en Door

De door en door kleur van het Color MDF ontstaat tijdens het productieproces waarbij kleurstoffen door de vezels worden gemengd. Kleurverschillen ontstaan tussen de verschillende producties, tussen de platen onderling en soms ook tussen voor- en achterzijde van de plaat.

MDF Exterieur

Medite Exterior is een MDF plaat speciaal ontwikkeld voor een breed scala van buitentoepassingen met behoud van alle voordelen en ontwerpvrijheid van standaard MDF. Medite Exterior is één van de topkwaliteit producten uit het uitgebreide assortiment van Medite MDF.

MDF Prime

MDF prime is een hoge kwaliteits MDF plaat die aan twee zijden gegrond is met een witte primerlaklaag. Het grote voordeel van deze MDF plaat is dat hij schilderklaar is en direct met lakverf in de gewenste eindkleur afgewerkt kan worden. De industrieel aangebrachte prime laag heeft een uitstekende hechtingskracht voor lakverven. MDF prime wordt veelal toegepast bij interieur- en meubeltoepassingen, en is zeer goed te bewerken. MDF prime hebben wij op voorraad in de diktes 9, 12 en 18 mm.

MDF Standaard

MDF standaard (Medium Density Fibreboard) bestaat uit kleine vezels die onder hoge druk bij elkaar zijn geperst. MDF standaard is alleen bruikbaar binnenshuis, omdat het net als spaanplaat makkelijk vocht opneemt en daardoor uitzet. Het voordeel vergeleken met spaanplaat is dat MDF makkelijker te bewerken is. Wanneer je MDF beschildert, houdt er dan rekening mee dat de zijkant extra absorberend is. Met speciale MDF grondverf en het plamuren van de zijkanten voorkomt je dat de verf diep in het materiaal trekt.

MDF Vochtwerend

MDF Vochtwerend is een vochtbestendig verlijmde MDF plaat ontwikkeld voor toepassingen in vochtige condities daarmee geschikt voor toepassingen in keuken- en badkamermeubilair, vensterbanken en architectonisch lijstwerk. MDF vochtwerend is ontwikkeld in de eersteklas Medite MDF fabriek in Ierland. Het is één van de topkwaliteit producten uit het uitgebreide assortiment Medite MDF.

MDF Grondeerfolie

Voor spuitwerk hebben wij een kostenbesparende oplossing. Hierin kan MDF grondeerfolie en MDF gegrond in verschillende diktes en afmetingen een uitkomst bieden. Dit kan de kosten besparen tot circa 50%! Tevens hebben wij in 18 mm een plaat met 1-zijde melamine en 1-zijde grondeerfolie. Ook het MDF Vochtwerend is in grondeerfolie leverbaar.

MDF Zero Formaldehyde

MDF Zero Formaldehyde is een MDF plaat die speciaal is ontwikkeld voor interieur toepassingen in een gevoelig milieu, waar formaldehyde emissies tot een minimum beperkt moeten worden. Medite MDF Zero Formaldehyde is onder andere geschikt voor: kasten, vitrines, binnenbetimmeringen, meubilair, kinderkamers, woonruimte, kantoorruimte en overige plekken binnenshuis waar geen zuur en lijm verdamping gewenst is. De MDF Zero Formaldehyde plaat heeft dezelfde kleur als de normale standaard MDF plaat.

Boardplaat

Boardplaat (harde vezelplaat) is een plaatmateriaal gemaakt uit houtvezels. Toegepast voor o.a. bekledingsmateriaal.