Milaan Masterly

Bij Blok Plaatmateriaal geloven we in traditie, maar staan we ook open voor nieuwe materialen en toepassingen. Met ons project MERCATO brachten we een eerbetoon aan de verbluffende architectuur van Palazzo Giureconsulti en tegelijkertijd gaven we er een moderne draai aan. We kozen voor innovatieve en duurzame materialen, zoals lisocore® van Pyrus Panels en vochtwerend MDF van Unilin panels, om een metershoge boekenkast te ontwerpen en bijpassende statafels.


Lisocore® is een materiaalefficiënt constructiemateriaal met unieke eigenschappen. Het bestaat uit een driedimensionale kern tussen twee deklagen die zorgen voor een vormgesloten verbindingstechniek. Het is eenvoudig te bewerken met verschillende gereedschappen en machines en kan worden beplakt of voorzien van een oppervlaktecoating. Het is geschikt voor diverse toepassingen, zoals tafelbladen, wanden en scheepbouw.
Lisocore® is een product van onze partner Pyrus Panels en we zijn als Blok Plaatmateriaal heel gelukkig met dit nieuwe product!

BEKIJK LISOCORE®

Unilin MDF vochtwerend grijs is een MDF plaat met hoge densiteit, grijs gekleurd in de massa met een hard, fijn en glad geschuurd oppervlak. De plaat is onderhevig aan minimale uitzetting en zwelling in een zeer vochtige omgeving. Deze plaat heeft een lage uitstoot van formaldehyde (categorie E1) en voldoet tevens aan de vereisten die zijn gesteld door de California Air Resource Board (CARB - fase 2) en EPA (TSCA - Title VI). MDF vochtwerend grijs wordt gemaakt van 100% herwonnen hout: 100% preconsumerhout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud.

BEKIJK MDF

Met lisocore® en MDF kiest u voor duurzaamheid, kwaliteit en veelzijdigheid. Ontdek zelf de mogelijkheden van dit milieuvriendelijke plaatmateriaal!