Maak kennis met de dynamische teamleden van de buitendienst van Blok Plaatmateriaal: Bart, Cliff, Dennis, Kees, Niels en Ruud. Ondanks dat ze veelal zelfstandig onderweg zijn voor hun werk, blijft teamwork van cruciaal belang. Het is de hoogste tijd om hen beter te leren kennen!
De heren in de buitendienst zijn voornamelijk onderweg in hun eigen regio of werken vanuit huis. Daarom is het van essentieel belang om gelegenheden te creëren waarin ze elkaar persoonlijk ontmoeten, dit zorgt voor een hechtere band tussen de collega's.
In een beroep dat veel zelfstandigheid vereist, bewijzen de mannen van de buitendienst dat zelfs wanneer je alleen werkt, de kracht van samenwerking en het delen van ideeën van belang blijft voor succes. Deze gedreven mannen zijn niet alleen collega's; ze vormen een hecht team dat bijdraagt aan het succes van Blok Plaatmateriaal in de competitieve markt van plaatmateriaal.

Kees Beekman is sinds een jaar in dienst.

"In mijn jeugd runde mijn vader zijn eigen onderneming. Ik herinner me nog goed dat de medewerkers van de buitendienst regelmatig langskwamen.
Op dat moment dacht ik: 'Dit lijkt me een geweldig beroep.' Dit idee is mij altijd bijgebleven en inmiddels ben ik al bijna 38 jaar actief in dit vakgebied.
Een typische werkdag in de buitendienst is zeer divers. Mijn dienst begint meestal rond half acht. Veelal begin ik met het doornemen van mijn e-mails en ga vervolgens de weg op naar mijn klanten.
In de late namiddag keer ik huiswaarts, waar ik onder andere werk aan offertes voor klanten en administratieve taken afhandel. Wat ik het meest koester aan mijn werk is de sociale
interactie en de gelegenheid om buiten te zijn."

 

Ruud Zwart is drie en een halfjaar in dienst.

"Het was mijn collega Cliff die me naar Blok heeft geleid. Hij vertelde me dat het erg druk was en dat Blok op zoek was naar een extra accountmanager voor het zuiden van Nederland.
Ik voel me hier op mijn gemak. De werksfeer is buitengewoon aangenaam en ik kan goed overweg met mijn collega’s. Ik hoop van harte dat dit gevoel wederzijds is!
De buitendienst spendeert veel tijd alleen, toch betekent dit niet dat ze volledig geïsoleerd zijn. Ze houden voortdurend telefonisch contact met elkaar, wat een gevoel van eenzaamheid tijdens het werk voorkomt. We hebben vaak telefonisch overleg, eigenlijk gedurende de hele dag.
In mijn vrije tijd klus ik graag. We hebben een oud huis dat veel onderhoud nodig heeft."

 

Cliff van der Vaart is vier en een halfjaar in dienst.

"Een functie in de buitendienst betekent dat je Blok Plaatmateriaal vertegenwoordigt en dus logischerwijs ook de materialen van Blok.
Bovendien ben je bezig met het presenteren van jezelf aan de klant." Klanten kiezen er deels voor om bij Cliff en zijn collega’s te kopen vanwege de relatie die ze onderhouden en de gunfactor.
"Een werkdag bij de buitendienst brengt elke keer weer één of meerdere nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals diverse vragen en problemen die opgelost moeten worden. Altijd met het doel om de klant tevreden te stellen."
Naast zijn werk hecht Cliff veel waarde aan zijn tijd met familie. "Ik heb twee kinderen en ben inmiddels opa."

 

Dennis Andriessen is zeventien jaar in dienst.

"Het meest leuke aspect van mijn vak is het sociale contact dat ik heb met klanten.
Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties is erg belangrijk voor werken in de buitendienst. Je moet goed in staat zijn om te luisteren naar de behoeften van je klanten. Als er zich problemen voordoen is het cruciaal dat je deze op de juiste manier oplost.
Wat mijn baan zo uitdagend maakt, is het streven om te voldoen aan de wensen van de klant. Soms zijn die wensen complex, maar de uitdaging ligt in het streven om ze toch te verwezenlijken."
In zijn vrije tijd is Dennis een enthousiaste tennisliefhebber. "Ik speel veel tennistoernooien en ik zit op tennisles."

 

Bart van der Kammen is tien jaar in dienst.

"Het meest plezierige aspect van deze baan is de mogelijkheid om samen te werken met een diverse groep mensen en bedrijven.
Voor een carrière in de buitdienst is het essentieel dat je uiterst zelfstandig, gedisciplineerd en zelfverzekerd bent.
Het begin van Blok in Ede vormde een uitdaging, het begon met een paar klanten en groeide van daaruit. De start van Ede was zwaarder dan ik had verwacht, destijds was Blok Plaatmateriaal nog niet bekend in het oosten van het land."
In zijn vrije tijd brengt Bart veel tijd buiten door; hij houdt van tuinieren, zeilen en volleybal. Over tien jaar stelt hij zich voor dat hij zijn kennis overdraagt aan jonge talenten binnen Blok. "En dan ga ik met pensioen."

 

Niels Bouman is zeventien jaar in dienst.

"Een motto dat me inspireert, luidt: 'Geen woorden maar daden.' Eerlijkheid tegenover je klanten is van groot belang.
Altijd de waarheid spreken. Als je iets niet kunt, geef dat dan eerlijk toe, want als je eenmaal betrapt wordt op leugens, kom je vroeg of laat in de problemen.
Mijn voornaamste verantwoordelijkheid als teamleider is ervoor zorgen dat iedereen tevreden is en zijn werk effectief uitvoert. Je zou kunnen zeggen dat ik de vraagbaak van het bedrijf ben.
Tijdens onze bijeenkomsten behandelen we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van prijzen en productontwikkeling, evenals de activiteiten van concurrenten en marktbewegingen, zowel positief als negatief."