Ciao Blok!

Oorspronkelijk uit Italië, heeft Beatrice haar masterdiploma behaald in Shanghai, China, en heeft zes jaar in Seoul, Zuid-Korea gewoond. Nu weer terug in Europa, heeft ze de functie van marketing officer bij Blok Plaatmateriaal op zich genomen.

 

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Blok te werken?

"Het is eigenlijk een grappig verhaal... Ik kwam in contact met Blok via Carina Riezebos, de CCO van het bedrijf, met wie ik in contact kwam dankzij een Nederlandse bedrijfsadviseur die ik kende van mijn vorige werkplek in Zuid-Korea. Het bleek dat Carina en de adviseur elkaar al jaren kenden en dat ze hulp nodig had bij een van haar projecten. Na een paar maanden met haar te hebben samengewerkt, stelde ze me voor aan Blok en kreeg ik een baanaanbieding. De functie was uitdagend, maar omdat ik bewondering had voor de projecten van Blok en hun familiebedrijf, heb ik het graag geaccepteerd."

 

Wat is je favoriete aspect van werken bij ons bedrijf?

"Ik hou van de dynamische aard van het werk bij Blok. Elke dag brengt iets nieuws en anders. We werken aan een breed scala aan interessante projecten en ik ben altijd benieuwd naar wat er komen gaat."

 

Hoe ga je om met uitdagingen of moeilijke situaties op het werk?

"Op dit moment is het marketingteam intensief betrokken bij rebranding en het versterken van onze marketinginspanningen, wat overweldigend kan zijn. Om uitdagingen aan te gaan, probeer ik een kalme en positieve houding te behouden. Bovendien merk ik dat het bespreken van problemen met teamleden ontzettend nuttig kan zijn, omdat zij vaak waardevolle inzichten bieden."

 

Wat vind je leuk om buiten het werk te doen? Heb je hobby's of interesses?

"Ik vind het heerlijk om te lezen en gezellige koffietentjes te ontdekken. Ik heb een passie voor het maken van foto's met analoge camera's en voor videobewerking."

 

Als je overal naartoe kon reizen, waar zou je naartoe gaan en waarom?

"Toen ik in Zuid-Korea werkte, had ik gedurende mijn jaren bij het bedrijf nauwelijks vrije dagen. Ik dagdroomde vaak over ontspannen op een strand met een cocktail in de hand. Daarom zou ik waarschijnlijk Hawaii of Barbados kiezen als mijn droombestemmingen."

 

Wat is één ding waar je niet zonder kunt?

"Ongetwijfeld mijn familie, inclusief mijn viervoeter Coco. Ik neem haar overal mee naartoe, behalve als ik aan het werk ben."

 

Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd van een fout of mislukking?

"Ik ben gaan beseffen hoe belangrijk het is om kansen te grijpen wanneer ze zich voordoen, zonder te veel na te denken of toe te geven aan angst. Als er iets veelbelovends opkomt, ga er dan gewoon voor. Spijt komt vaker voort uit gemiste kansen dan uit het proberen van iets, zelfs als het eng aanvoelt."