INTERVIEW>>

Spike Berkhout is sinds een paar maanden bij Blok Plaatmateriaal in dienst getreden als Verkoper Binnendienst in Beverwijk. Wij zijn erg nieuwsgierig of het hem tot nu toe bevalt!


Hoe vind je het tot nu toe bij Blok Plaatmateriaal?

“Het voelde al snel heel vertrouwd. Ik werk in een leuk team en iedereen is heel betrokken. Het werken met plaatmateriaal is op mijn lijf geschreven. Het komt weer samen met mijn verleden als interieur/meubelmaker.”

Welke werkzaamheden voer je uit?

“Het aannemen van telefonische orders, en het adviseren van klanten om de juiste producten af te laten nemen. Daarnaast kijk ik ook mee met de grotere bewerkingsprojecten, die wij ook in de organisatie vervaardigen.”

“Ik krijg veel ruimte om mezelf te ontwikkelen in deze functie.”

Wat zijn de leuke kanten van jouw functie?

“Het samenwerken met mijn collega’s van kantoor ervaar ik als één van de leukste onderdelen van mijn functie. Waar ik echt heel enthousiast van word, is dat ik mijn ervaring als interieur/meubelmaker en mijn ervaring als technisch verkoper kan samenvoegen in deze functie. Daarnaast vind
ik het heel belangrijk dat ik nog veel klantcontact heb.”

Wat zijn de minder leuke kanten van de functie? 

“Doordat Blok Plaatmateriaal zo ontzettend hard groeit kan het soms hectisch zijn, en moet je scherp blijven om alle orders goed te verwerken. Dat is soms een hele grote uitdaging.”

Hoe ervaar je de vrijheid die je in je werk hebt? 

“Ik krijg veel ruimte om mezelf te ontwikkelen in deze functie. Bij Blok zien ze een fout niet als ‘het vingertje wijzen’, maar benutten zij het juist om je iets in te laten zien, zodat je daar weer van kunt leren, zonder dat er meteen consequenties aan hangen. Het fijne hiervan is, ondanks dat niemand natuurlijk graag fouten maakt, dat je een bedrijf en de werkwijze daarvan veel sneller leert kennen en durft om initiatieven te nemen.”




Hoe zullen jouw collega’s je omschrijven?

“Ik denk dat zij mij zullen omschrijven als een gemotiveerde en verantwoordelijke collega. Misschien soms te verantwoordelijk. Ik wil net zo graag meedraaien als de rest van de club, en vergeet daarbij dat ik nog niet zo heel lang in dienst ben en nog genoeg te leren heb. Ik trek me dus al snel aan als iets niet 100% goed is gegaan, en daarmee maak ik het mezelf soms onnodig moeilijk. Een grapje tussen de bedrijven door ga ik trouwens ook niet uit de weg.”

“Ik keek toen altijd mijn ogen
uit over het assortiment dat er was.”

Heb je al een leuke anekdote over je werk bij Blok,
die je met ons wilt delen?

“Wat ik zelf wel heel erg leuk vind, is dat ik als jonge leerling interieur/ meubelmaker bijna dagelijks bij Blok Plaatmateriaal op de stoep stond om een plaatje hout te halen. Ik keek toen altijd mijn ogen uit over het assortiment dat er was. Nu 15 jaar later, ben ik enorm blij dat ik zelf onderdeel mag uitmaken van deze mooie en nog steeds groeiende organisatie.”