Maak kennis met Diana.

Je kunt haar gerust de duizendpoot van ons bedrijf noemen! Zeventien jaar lang werkt al ze voor Blok Plaatmateriaal! In al die jaren heeft ze niet stilgezeten en een schat aan ervaring opgedaan binnen verschillende functies. Zo behaalde ze afgelopen maand haar certificaat voor de cursus vertrouwenspersoon.

 

Hoe ben je bij Blok Plaatmateriaal terecht gekomen?

"Via via werd ik in contact gebracht met Blok Plaatmateriaal, (red. toentertijd nog Houthandel Blok) door Arie en Lida Blok. Zij waren begonnen met het overdragen van hun bedrijf aan de kinderen. Arie en Lida wilden minder gaan werken en waren opzoek naar een nieuwe medewerker. De functie baliemedewerker stond open en dit leek mij leuk! In september 2006 ben ik hier mee gestart. Medio 2012 was het tijd voor een nieuwe uitdaging binnen Blok. Ik ging aan de slag op de verkoopafdeling van Blok. Dit heb ik gedaan tot 2018. Sindsdien beoefen ik mijn huidige functie."

 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

"Alles! De afwisselende taken die ik tijdens mijn werk heb, maakt dat ik het zo leuk vind."

 

Wat behoort tot je takenpakket?

"Ik maak de achterkant van de webshop: ik zorg dat alle producten met de goede teksten, feiten en foto's op de website staan. Ook ben ik Bhv’er en daarnaast begeleid ik de sample versturing. Sinds kort ben ik ook vertrouwenspersoon. Ik doe van alles wat eigenlijk."

 

Afgelopen periode volgde je de cursus tot vertrouwenspersoon. Hoe is dit idee ontstaan?

"Bedrijven met meer dan tien werknemers zijn verplicht om een vertrouwenspersoon hebben. Blok is de afgelopen tijd flink gegroeid, dus het werd er tijd voor!"

 

Wat houdt het zijn van een vertrouwenspersoon in?

"Als vertrouwenspersoon vervul je een ondersteunende rol voor collega's die meldingen maken, bijvoorbeeld over ongewenst gedrag en integriteitskwesties. Je hebt een signalerende functie, de-escaleert situaties, biedt een luisterend oor en geeft begeleiding. Daarnaast mag ik gevraagd en ongevraagd advies geven. Als vertrouwenspersoon heb je een observerende rol: je houdt in de gaten of er integer wordt gehandeld, ook als er niemand kijkt."

 

Heb je een motto of quote waarbij je leeft?

"Als je open en eerlijk met elkaar communiceert, dan kun je veel oplossen."

 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

"Van alles! Ik bak graag, maar ook wandelen en lezen doe ik met veel plezier."