Versterking verkoop binnendienst Beverwijk

Hij is al een aantal weken bij ons aan de slag om zijn kennis te vergroten op het gebied van plaatmateriaal. Maar vanaf nu kunnen wij hem echt welkom heten op de binnendienst in Beverwijk! Uiteraard hebben we hem een aantal vragen gesteld om hem beter te leren kennen en te weten wat hij gaat doen bij Blok Plaatmateriaal.


1. Je hebt al een aantal weken mee mogen draaien. Hoe ervaar je het tot nu toe om bij Blok Plaatmateriaal te werken?

“Ja dat klopt. Ik heb al een paar weken mee mogen draaien in het magazijn in Beverwijk. Hierdoor kon ik goed zien hoe we te werk gaan en de verschillende plaatmaterialen zien en voelen. Tot nu toe bevalt het mij heel goed bij Blok Plaatmateriaal! Alles is even wennen, maar gelukkig is iedereen bereid me te helpen.”


2. Kun je wat vertellen over de werkzaamheden die je gaat uitvoeren?

“Ik kom te werken bij de afdeling verkoop binnendienst. Hier ben ik samen met een team van verkopers het eerste aanspreekpunt voor de klanten van Blok Plaatmateriaal en sluit ik onder andere orders af.”  

3. Waar ligt jouw kracht?

“Ik vind dat mijn kracht in de communicatie zit, dit zowel richting de klant als de collega’s. Klanten en collega’s moeten betrokken blijven en weten wat er speelt. Door ze te informeren over de stand van zaken houd je wederzijde respect en begrip.”

4. Wat zie jij als de belangrijkste vaardigheden die iemand nodig heeft voor deze functie?

“Een belangrijke vaardigheid voor een verkoper is voor mij communicatief vaardig zijn en niet snel in de stress raken. Met communicatief vaardig bedoel ik niet alleen de taal spreken, maar er ook voor zorgen dat de juiste mensen op tijd geïnformeerd worden. Stress bestendig vind ik belangrijk omdat je met klanten afspraken maakt. Er komt veel verantwoording op je schouders als je aanspreekpunt bent voor een klant die op je rekent.”

5. Wat is de grootste uitdaging voor jou bij Blok Plaatmateriaal?

“Voor nu is mijn grootste uitdaging het systeem goed onder de knie krijgen. In het systeem staat alle informatie die een verkoper nodig heeft om te kunnen werken bij Blok, denk aan bijvoorbeeld prijzen en levertijden, maar ook een order juist verwerken.”  


Chiel Kramer, verkoper binnendienst bij Blok Plaatmateriaal