Dit is Luuk, onze afstudeerstagiaire.

Hij loopt nu al zijn tweede stage bij Blok Plaatmateriaal. Dat is een goed teken! Met zijn eigen ideeën over interieurdesign wacht hem een hele mooie toekomst. Maar éérst mag hij zijn talenten nog even inzetten in ons bedrijf!

 

Hoe ziet jouw stage bij Blok Plaatmateriaal eruit?

"Op dit moment ben ik druk bezig met het onderzoeken van trends en ontwikkelingen die mogelijk interessant of belangrijk zijn voor het bedrijf. Deze informatie ga ik vervolgens uitwerken en omzetten naar creatieve voorstellen ter verbetering van de verkoop voor Blok Plaatmateriaal. Ik hoop dit advies zo uitgebreid mogelijk te kunnen maken, zodat ik een steentje bij kan dragen aan de constante groei van het bedrijf."

 

Dit is je tweede stage bij Blok Plaatmateriaal; wat maakte dat je terug wilde komen?

"Tijdens mijn eerste stage heb ik het hele ontwerpproces achter de werken voor Masterly 2023 meegemaakt en hieraan mee mogen werken. Tijdens mijn eerste stage heb ik enorm veel geleerd. Ik had echt het idee dat ik met extreem veel waardevolle kennis de deur uitliep. De reden dat ik een tweede keer stage wilde lopen bij Blok Plaatmateriaal is dat de werkzaamheden enorm interessant en leerzaam zijn en dat het team enorm vriendelijk en behulpzaam is."

 

Hoe zie jij je rol als toekomstig interieur adviseur? Wat kun jij bijdragen aan het werkveld?

"Ik hoop in de toekomst mensen te kunnen inspireren met uniek vorm- en kleurgebruik. Ik ben zelf van mening dat kleur- en vormgebruik een enorm belangrijke rol spelen in het maken van een goed ontwerp. Zelf ben ik geen groot fan van het gebruiken van simpele kleuren en vormen. Daarom blijf ik mezelf steeds uitdagen om Out of the Box te denken en verschillende kleur- en vormcombinaties toe te passen in mijn werk. Hiermee hoop ik ook anderen in mijn branche te inspireren en te motiveren om van het standaard design af te haken en lekker los te gaan in hun werk en adviezen."

 

Was je altijd al geïnteresseerd in interieurontwerp of heeft je passie zich door de jaren heen ontwikkeld?

"Mijn passie voor interieurontwerp is ontstaan toen ik net begon op het middelbaar onderwijs. Ik was naast school altijd bezig met het ontwerpen en inrichten van huizen in online programma’s. Toen ik eenmaal de optie kreeg om dit vak te gaan studeren en mezelf er verder in te ontwikkelen is het pas echt losgekomen. Ik was altijd druk aan het nadenken over nieuwe indelingen, kleuren en vormen. Ik ben van mening dat ik mezelf hier door de jaren heen al enorm in heb ontwikkeld en ik haal er tot op heden veel plezier uit."

 

Als je direct over een nieuwe vaardigheid zou kunnen beschikken, wat zou dat dan zijn en hoe zou je dat gebruiken?

"Als ik direct een nieuwe vaardigheid zou kunnen leren, zou ik kiezen voor tekenen. Aangezien ik zelf veel plezier haal uit het maken en ontwerpen van meubels en interieurs in digitale programma’s, zouden perfecte tekenvaardigheden goed van pas komen. Het lijkt me namelijk geweldig om prachtige detailtekeningen te kunnen maken van meubels of interieurs. Op dit moment ben ik zelf druk bezig om mijn tekenvaardigheden goed aan te scherpen, maar het zou geweldig zijn als ik dit gelijk perfect zou beheersen."

 

Beschrijf je ideale weekend weg. Waar zou je naartoe gaan en welke activiteiten zou je doen?

"Mijn ideale weekend weg zou een reis zijn naar een locatie ver van de drukke wereld. Ergens waar je midden in de natuur zit. Hier zou ik dan gaan wandelen en relaxen, terwijl ik luister naar de geluiden van de natuur. Ik zou helemaal tot rust komen en me laten inspireren door de natuur."

 

Welke design trend vind je tof en welke vind je helemaal niets?

"Eén van de design trends die ik op dit moment enorm interessant en indrukwekkend vind, is het gebruik van natuurlijke elementen in een ruimte. Dit zijn dan niet de trends zoals bloemenbehang; het gaat meer om de trends waarbij bijvoorbeeld de bekleding van de bank eruitziet als mos of een kast meer lijkt op een boom dan op een daadwerkelijke kast. Ik vind deze vorm van design enorm indrukwekkend en ik vind het geweldig om te zien.

Design trends die mij totaal niet aanspreken zijn trends waarbij veel gebruik gemaakt wordt van goedkope of vervuilende materialen, zoals plastic. Dit komt vooral doordat ik me veel bezig probeer te houden met duurzaamheid en dit zelf heel belangrijk vind. Ik ben geen groot fan van producten die gemaakt zijn van materialen die slecht zijn voor onze aardbol. De trends waarin dit veel wordt toegepast komen vaak al snel goedkoop over."