Samen sterk op de tandem

Ook dit jaar fietst onze collega Chiel als vrijwilliger met visueel gehandicapten op de tandem. Uiteraard steunt Blok Plaatmateriaal hem hierbij. Wij vroegen hem naar de reden waarom hij zich al jaren inzet voor de Stichting Frisse Wind.

Chiel: “Mijn vader zit al 25 jaar bij de stichting Frisse Wind. Vroeger ging hij altijd in juni een weekje weg en kwam hij thuis met de mooiste verhalen over zijn weekje weg. Ik kan mij nog goed herinneren dat mijn vader vertelde dat ze ieder jaar wel een keer of twee een lekke band hadden. Dan was het nogal een opgave om het lek te vinden. De voorrijders waren al een tijdje op zoek naar het lek en konden het maar niet vinden. De achterrijder, zo heet degene die achterop zit en visueel beperkt is, zat al een poosje te grinniken en zegt na een kwartier: ‘naast het ventiel dat hoor je toch...’. En het bleek nog waar te zijn ook.

Toen mijn broers en ik oud genoeg waren om vooraan te mogen zitten, gingen wij meteen mee. We zijn vanaf de eerste dag warm onthaald en hierdoor voelde het alsof we al jaren deelnemen.

Het is bijzonder om te zien dat wat voor ons een weekje vrijwilligerswerk is het voor hen de week van hun leven is. Zij genieten zo erg van deze week, en wij ook!”

Tour door Hengelo
Dit jaar was de fietsvakantie voor de visueel gehandicapten van 23 t/m 30 juni rondom het prachtige Hengelo. Naast Chiel hebben vele andere vrijwilligers een grote groep visueel gehandicapten, variërend van 18 t/m 75 jaar, de tijd van hun leven gegeven. Dagelijks fietsen de vrijwilligers met hun buddy lange afstanden over de mooiste fietspaden van Nederland. Om met elkaar herinneringen voor het leven te maken.