Black Veneer | Moeraseik

Fineer Moeraseik | Verf Bog Oak Grey Taupe

BLACK VENEER | NIEUWSTE COLLECTIE VAN BLOK PLAATMATERIAAL

De wedergeboorte van smaakvolle en rijkgevulde tekening in donkere houtfineren betovert opnieuw de interieurs van vandaag de dag vol overgave. Rokerig en oliezwart met schitteringen goud zijn de kleuren van de houtsoorten Ziricote en Louro Preto. De geur van Imbuia dringt karakteristiek kruidig je neus binnen, net als de milde Eucalyptus. Combinaties met geblazen glas, verfstreken en pigmenten inspireren tot een authentieke en met zorg geselecteerde collectie Black Veneer van de hand van Art Director Carina Riezebos. 
Iedere houtkleur van de Black Veneer collectie heeft haar eigen authenticiteit en karakter. De donkere kernen van de Black Veneer vertellen over de tijd die is verstreken en de gekleurde organische stoffen die in de tijd door de boom voorbij gegaan zijn. De harsen, het gom, de looistoffen, ze zorgen voor de natuurlijke verduurzaming en prachtige kleur.

Om elke houtsoort optimaal uit te laten komen, voegt de ontwerper een eigen kleurencollectie verven toe. Middels dragende hoofdkleuren en ondersteunende zijkleuren ontstaat er een authentieke veelzijdige Black Veneer wereld, gezien door de ogen van Carina Riezebos. Uitermate geschikt voor State of the Art interieurs met de ogen gericht op de toekomst en een hoog wow-gevoel.

Voor de ontwerper is de natuur, met haar schoonheid, een drive om met minimale middelen, maximale resultaten te produceren, als een ware meester. En daarom in staat om ons ultiem te verleiden. De plaatmateriaal collectie Black Veneer is een samensmelting van deze gedachte en diverse edelfineren uit de natuur, met ongekende schoonheid geplakt op een onderliggende drager van verpulverd en fijngemalen houtvezels, die geperst is tot een plaat. De randen van het gefineerde plaatmateriaal worden afgekant met speciaal gekozen bijpassend kantfineer. Een bijzondere materialenmix met een enorm veelzijdige reikwijdte in toepassing. Uniek en op persoonlijke wijze gematerialiseerd, is de collectie voor elke maker om naar eigen smaak in te vullen. Bekijk fineer >


BEKIJK FINEREN BEKiJK KANTFINEER


Black Veneer | Fineer eiken

De 12 schoonheden uit de Black Veneer collectie 

De Black Veneer collectie bestaat uit écht authentiek en natuurlijk houtmateriaal in de vorm van fineerstroken met een hoge levensloopbestendigheid. Onze ervaring en kennis over hout zorgt voor een verantwoorde houtgebruik in deze collectie. De toplaag bestaat uit stroken edelfineer met verschillende tekening, draadverloop en kleur. Daarnaast zijn de stroken op verschillende wijze gevoegd in boekvorm, dosse, kwartiers of mixmatch. Bij Black Veneer hebben we iedere boomstam zodanig toegepast dat haar meest gunstige eigenschappen zoveel mogelijk tot haar recht komt. Kernhout, spint, kwasten, draden en de nerf, alles is op haar eigen kwaliteit beoordeeld, gewaardeerd en gebruikt. Daardoor is er een collectie ontstaan die bijzonder efficiënt met de boom omgaat en een eindresultaat oplevert, waar de maker een eindeloos, mooi resultaat mee kan creëren. We hebben er alles aan gedaan om het beste in de boom naar boven te halen en een collectie voor de toekomst neer te zetten.

Vraag documentatie aan


Brochure 

BEKIJK BROCHURE

Black Veneer | Fineer eiken

Bijpassend verfcollectie

Om elke houtsoort optimaal uit te laten komen, selecteerde Riezebos voor deze Black Veneer collectie een aantal passende kleuren verf, waaronder een hoofdkleur en een steunkleur.

Duurzame afwerking
LAB ECO Wallpaint is een matte muurverf voor binnen en buiten, ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. De verf is schrobvast (klasse 1). Hierdoor zeer goed reinigbaar en bij uitstek geschikt als duurzame afwerking van wanden en plafonds, waar een matte afwerking gewenst is en waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld. De muurverf is op waterbasis en bevat geen giftige stoffen. De verf kan hierdoor veilig toegepast worden in o.a. keukens, baby- en kinderkamers, ziekenhuizen en scholen.

Steun goed doel
De LAB PAINT FOUNDATION realiseert samen met partners ter plaatse waterinstallaties op locaties, waar dat het hardst nodig is. Met als doel schoon drinkwater voor duizenden mensen bereikbaar te maken. Zo kunnen we levens redden, nu en in de toekomst. Met elke 5 liter verkochte LAB ECO Paint kunnen zij 1 persoon op duurzame wijze voorzien van zuiver drinkwater. Zo draagt elke aankoop van een blik LAB ECO Paint bij aan een mooiere wereld: bij je thuis de verf, waar het nodig is schoon drinkwater. Een eerlijke deal!

Kleuren zijn te bestellen via www.vestingh.nl

BEKIJK VERFBROCHURE Bekijk verf 


Favorieten uit de collectie

Gefineerd MDF Eucalyptus Pommelé kerngerookt
Mixmatch A | Zuid Europa

Rimpels in het water of een dierlijke vacht. De pommele geeft een extra dimensie aan de areaal van het asgrijze bruin van de Eucalyptus. 

 Fineer kopen

 EUCALYPTUS POMMELÉ KERNGEROOKT

Gefineerd MDF Yaya Black
Kwartiers Mixmatch A | Africa

Favoriet van de Art Director. Glamoureus en exposerend in haar vermogen om te verheffen tot een moderne autonome ruimte. Expressief en minimalistisch zwart.

fineer kopen 

 YAYA BLACK


Gebruikt bij interieurproject OBSCURE

Riezebos gebruikte, onder haar label Blok by Carina, al eerder een aantal fineersoorten uit de nieuwe collectie. Dit deed zij voor interieurproject OBSCURE. Het dienblad TRAY is een prachtig voorbeeld met mooie fineren als Amazakoué, Yaya Black en Moeraseik.

Dienblad TRAY | Beeld Frieda Mellema

Koop fineer

Voor meer inspiratie bezoek de website Blok by Carina
BLOK BY CARINA