Digitale print biedt u de kans om unieke patronen, logo's, foto's en eigen ontwerpen te creëren

Maak uw project uniek

Met digitaal printen bieden wij u de mogelijkheid om patronen, logo's, foto's en eigen ontwerpen op te nemen in uw project. Van meubilair en wanden, tot bewegwijzering in panelen en deuren, digitale print kan (bijna) overal in verwerkt worden. Digitaal printen gebeurt niet langer alleen op HPL. Ook wandpanelen en deuren worden voorzien van prachtige decors. Zelfs gemetselde muren zijn geprint op een wandpaneel niet van echt te onderscheiden.

De voordelen van digitaal printen voor u:

 • Eenvoudig en snel te verwerken in projecten
 • Hygiënisch en makkelijk in onderhoud
 • Kras- en slijtbestendig
 • Stootvast
 • Vochtbestendig
 • Grote ontwerpvrijheid
 • Uniek & Onderscheidend
 • Creëren van uw eigen stijl en ontwerp in uw interieur of project

 

 Enkele andere ideeën voor toepassingen zijn onder andere:

 • Lockers
 • Wachtruimte of Entreeruimte
 • Tafels
 • Werkbladen

 

Stuur uw eigen idee naar ons toe en samen komen wij tot de beste oplossing voor uw project.

Drie van onze leveranciers bieden de service van digitaal printen; Q-panel, Abet Laminati en Formica. Zij hebben elk hun eigen voorwaarden voor onder andere aanlevering van de bestanden. Afhankelijk van uw vraag maken wij een aanbieding, gebruikmakend van één of meerdere van onze leveranciers.


Werkwijze Q-panel
Q-panel is een uniek laksysteem dat aangebracht kan worden op bijna ieder plaatmateriaal naar keuze, zolang de panelen een vlak oppervlak hebben.

Het systeem bestaat uit meerdere lagen lak die geïntegreerd worden in het plaatoppervlak: een primer, een laag ‘lifetime’ lak en een topcoat welke bestaat uit dubbel UV gehard Acrylaat hars. Wanneer er gekozen wordt voor een design op de plaat, wordt dit ontwerp tussen de primer en de laag ‘lifetime’ lak geprint. Na het Q-panel systeem maakt de print een deel uit van het paneel, waardoor de plaat uiterst duurzaam is.

Q-panel beschikt over een eigen bibliotheek, de DeQor collectie, waarin u kunt zoeken in het aanbod van diverse ontwerpen die reeds beschikbaar zijn.

 

Werkwijze Abet Laminati

Bij de digitale print van Abet Laminati wordt de print direct geïntegreerd op hoogwaardig High Pressure Laminate (HPL) plaatmateriaal.

 

Werkwijze Formica Bespoke

Bij de digitale print van Formica wordt de print direct geïntegreerd op hoogwaardig High Pressure Laminate (HPL) plaatmateriaal.

Formica heeft een samenwerking met Surface View, daarmee beschikken ze over een uitgebreide stockbase van prints. Ook hebben ze een Off the Shelf programma met een selectie van decoren die door middel van zeefdruk wordt geproduceerd.

 

Digitale print tijdens HoutPro+ 2022
In onze stand op de beurs HoutPro+ (1 -4 november 2022) in ’s-Hertogenbosch hebben wij enthousiast gebruikgemaakt van deze techniek.

Er is onder andere te zien:

Q-panel:

wanden, eigen ontwerp

Corals, Q-panel, digitale print              

Vloeren, uit de eigen collectie van Q-panel

Abet Laminati:

Onze eigen Palaces collectie, zie https://blokplaatmateriaal.nl/abet-hpl-palaces-465

Palaces, Tafel G_Dahlia Regalis detail, digitale print

 

 Neem contact op 

Andere voorbeelden: