MDF Super Matt Meteor Grey
MDF Super Matt Mercury Grey
MDF Black High Gloss
MDF Black Satin

De unieke en decoratieve MDF-plaat heeft een hoge densiteit en is in de massa gekleurd. Aan beide zijden zit een transparante afwerkingslaag (Mat voor de matte varianten en hoogglans voor de gloss variant.). De coating heeft anti-vingerafdrukeigenschappen en voelt bijzonder aangenaam aan. Bovendien blijven de houtvezels zichtbaar op het plaatoppervlak, waardoor de natuurlijke oorsprong van het product in de verf wordt gezet.

Toepassingen
De MDF-platen zijn te gebruiken als:

  •         - Interieurdecoratie
  •         - Productie van meubels
  •         - Geluiddempend plaatmateriaal
  •         - Kunst & decoratie

De gebruiksmogelijkheden zijn oneindig. Het MDF is bijvoorbeeld toepasbaar voor POS-materiaal voor de winkelinrichting. De plaat is geschikt voor alle productieprocessen die nodig zijn voor het bouwen van meubels (zagen, boren, frezen, schroeven, lijmen, enz.) Door de bewerkingsmogelijkheden kunnen de platen ook als akoestiekwanpanelen dienen of juist als decoratief effect aan de wand.  Daarnaast kan het gebruikt worden voor algemene horizontale en verticale toepassingen. Gaat u de panelen gebruiken voor zware / aan hoge slijtage onderhevige toepassingen (bv. werkbladen) dan is dat niet aanbevolen. De randen van de plaat kunnen onbehandeld blijven. Maar de plaatranden kunnen ook worden afgerond, afgewerkt met kantenband of beschermd met olie of vernis. Platen kunnen met melamineHPL of fineer worden beplakt.

Voordelen

  •         - Zeer snel en gemakkelijk te bewerken en verwerken
  •         - Tot diep in de kern frezen
  •         - Afkanten geen must, met olie afwerken is voldoende
  •         - Kleurvastheid

Duurzaam product
Het MDF wordt gemaakt van 100% herwonnen hout: 100% preconsumerhout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud.Het gebruik van natuurlijke grondstoffen kan echter leiden tot: kleurverschillen tussen verschillende productiepartijen & plaatdiktes. Voor elk project wordt aanbevolen om uitsluitend plaatmateriaal te gebruiken van dezelfde productiepartij.

Meteor Mercury Satin High Gloss

OVERZICHT DECORATIEF MDF