Vrouwen vieren door middel van kunst!

Dompel uzelf onder in de betoverende wereld van Paleis Soestdijk terwijl we de opmerkelijke bijdragen van de vrouwen vieren die het door de jaren heen hebben gevormd. Samengesteld door Nicole Uniquole en paleiseigenaar Maya Meijer-Bergmans, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, combineert de tentoonstelling 'De vrouwen van Soestdijk' moeiteloos de elegantie van het verleden met hedendaagse kunst, mode en design.

Ontdek de fascinerende verhalen van Catharina Hooft, Prinses Mary Stuart, Koningin Hortense de Beauharnais en Koningin Anna Paulowna, van wie nalatenschap een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op het paleis. Duik in de verborgen schatten van het paleis, van prachtige glas-in-loodplafonds tot de bewaarde originele badkamers, en krijg een dieper inzicht in het leven en de prestaties van deze invloedrijke vrouwen.

Terwijl u rondkijkt, krijgt u ook de gelegenheid om de unieke perspectieven van hedendaagse Nederlandse ontwerpers en kunstenaars te ervaren. Blok Plaatmateriaal en Art Director Carina Riezebos zullen hun majestueuze installatie presenteren, waarmee ze een extra laag creativiteit aan de tentoonstelling toevoegen.

De najaarstentoonstelling is van 12 oktober 2023 - 7 januari 2024. Blijf op de hoogte voor updates en ticketinformatie terwijl we ons voorbereiden om u mee te nemen op een reis door de geschiedenis en de inspirerende verhalen van de vrouwen die Paleis Soestdijk hebben gevormd.