Royal Mercato Blok Plaatmateriaal in Milaan

Maak je klaar om te worden vervoerd naar een levendig Italiaans marktplein uit vervlogen tijden met de nieuwste installatie van Blok Plaatmateriaal, 'Mercato', in samenwerking met art directors Carina Riezebos en Maarten Spruyt.

Dit verbluffende project is gemaakt voor 
'Masterly - The Dutch in Milano', een evenement samengesteld door Nicole Uniquole, dat plaatsvindt tijdens de langverwachte designweek van Milaan van 18 tot 23 april 2023.

De installatie is een eerbetoon aan de verbluffende architectuur van Palazzo Giureconsulti, met een perfecte mix van oude en nieuwe elementen die zeker tot de verbeelding zullen spreken. Samen met Riezebos en Spruyt heeft Blok Plaatmateriaal het ontwerp van de dubbele kolommen van de arcade nagebootst en een moderne twist toegevoegd. De nadruk komt zo te liggen op de esthetische aantrekkingskracht van de materialen. Elk stuk van de installatie is ontworpen met het oog op rust en sereniteit, met neutrale tinten die de serene omgeving aanvullen.

Wat nog indrukwekkender is, is dat alle onderdelen in elkaar kunnen worden gezet zonder het gebruik van schroeven of lijm, waardoor het ongelooflijk veelzijdig en gemakkelijk te verplaatsen is.


V.l.n.r. : Annelies Geldermans, Hare Majesteit Koningin Máxima der Nederlanden, Jan Blok, Carina Riezebos

Hare Majesteit Koningin Máxima der Nederlanden vs. Jan Blok

Als klap op de vuurpijl werd de openingsceremonie opgeluisterd door de aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima der Nederlanden, die het voorrecht had de installatie van dichtbij mee te maken. 

Mis deze unieke installatie niet die u meevoert naar een andere tijd en plaats. Breng zeker een bezoek aan 'Mercato' tijdens de designweek van Milaan en ervaar het zelf!

Luciana kroonluchter

Dit jaar zijn we niet alleen aanwezig op masterly maar ook bij Musa Hub van FENIX Scenario, met twee van onze Luciana kroonluchters en het ontwerp: tafels Sophia en Loren.

FENIX Scenario heeft als doel een open en inspirerende ruimte te creëren waar ontwerpers en architecten inspiratie kunnen opdoen door middel van interactie met materialen voor interieurontwerp.

Bezoek ons ​​dan ook zeker in het beroemde Brera Design District van Milaan, het hart van de Milan Design Week!